РУКОМЕТАШИ ДИНАМА сутра ИГРАЈУ С МЕРАНОМ У ЕХФ ЕВРОКУПУ

Рукометаши Динама нову такмичарску сезону почеће у Италији, где их сутра (19 часова) очекује дуел са Мераном у првој рунди ЕХФ Еврокупа. Четири дана касније Панчевци ће, у утакмици 1. кола Суперлиге, изаћи на мегдан Војводини у Новом Саду, а потом 16. септембра поново одмерити снаге са Италијанима.
1
Фото: РК Динамо

Изузетно тежак распоред је пред екипом Драгана Марковића, али искусни шеф струке верује у спремност својих играча и очекује занимљиву сезону.

– Задовољан сам одрађеним припремама, а најважније је да смо сви здрави. Пред нама су три јако незгодне утакмице, али за то смо се спремали и покушаћемо да се прикажемо у што бољем светлу. Сигурно да тренутно нисмо у најуигранијој фази, јер има доста нових играча и потребно је време да дођемо до жељеног нивоа. Трудили смо се да током лета играмо са доста квалитетним противницима, имали смо јаке утакмице, а посебно ме радује то што сам успео да у први тим убацим неколико јуниора – истакао је тренер Динама.

Сутра Марковићеви изабраници, без размишљања, иду на победу против италијанског представника у ЕХФ Еврокупу. Панчевци су претходну сезону завршили као четврти у коначном поретку тимова, а уз пласман у плеј-оф, изборили су и финале националног купа, у ком су поражени од Војводине. У новој сезони циљ је поново бити део најбоље четворке српског рукомета.

– Радимо на додатним појачањима, јер смо изгубили доста играча од прошле сезоне. Довели смо младог голмана Николу Ћировића, вратио се Радован Остојић, а Стефан Илић нас је појачао на позицији левог бека. Илија Богдановић је дошао као пивот, а од скоро нам се прикључио Тунижанин Ваел Трабелси, десни бек. Сигурно ћемо се умешати у борбу за прва четири места и бићемо незгодан противник свима. Да нисмо најбољи, то знамо и ми, а и остали, али очекујем јако изједначено такмичење и врло квалитетну и интересантну лигу – закључио је Драган Марковић.

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести