Рукометаши Илић и Цвијић без премца

Немања Илић и Драгана Цвијић проглашени су за најбољег рукометаша и рукометашицу Србије у сезони 2017/2018. у традиционалном избору сајта Балкан хандбал, који се одржао 11. пут.
rukomet, pixabay
Фото: Pixabay

Немања Илић, који је носио капитенску траку у српској репрезентацији у мечевима баража за СП против Португалије, као и у дресу француског Тулуза, већ годинама пружа запажене партије на обе стране и сасвим заслужено се придружио плејади асова, који су примали ово признање пре њега. Други стрелац француске Лидлстар лиге освојио је највише гласова, укупно 19, испред Немање Зеленовића (16) и Владимира Цупаре и Богдана Радивојевића (по 14).

У женској конкуренцији други пут у каријери ово признање припало је Драгани Цвијић, чланици државног тима Србије и Вардара из Скопља. Она се на листи лауреата бираних у последњих 11 година издвојила са две титуле, док је још увек убедљиво прва на листи Андреа Лекић, која је чак седам пута изгласана за најбољу играчицу.

Изабрани су и најбољи играчи и играчице по позицијама. Са највише гласова издвојили су се: Немања Илић и Дијана Радојевић (лево крило), Петар Ђорђић и Јована Стоиљковић (леви бек), Лазар Кукић и Александра Вукајловић (средњи бек), Немања Зеленовић и Анђела Јањушевић (десни бек), Богдан Радивојевић и Катарина Крпеж Шлезак (десно крило), Владимир Јевтић и Јелена Агбаба (пивотмен) и Владимир Цупара и Јелена Ђурашиновић (голман).      

К. Б.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести