Рукометаши Кикинде дочекују Слогу из Пожеге

После 15 година љубитељи мушког рукомета у Кикинди имаће вечерас прилику да под сводом хале кикиндског Језера поново виде најквалитетнији рукомет у држави.
kikinda
Фото: После 15 година Кикинђани поново у елити, фото: Приватна архива

Реч је о мечу 2. кола Супер А лиге између новог члана Кикинде Гриндекса и Слоге из Пожеге. Кикинђани су успешно стартовали у Суперлиги пошто су у Београду освојили бод играјући нерешено (33:33) против фаворизоване Црвене звезде. Пажњу љубитеља рукомета у граду на северу Баната посебно привлаче појачања у тиму домаћина, а пре свега реч је о Душану Мирићу, Трининићу, Врговићу и Куртешу. А очекује се да у екипи  домаћина проради и први стрелац Трумбеташ, који је против црвено-белих из Београда постигао 10 голова.

Што се тиче екипе која ће истрчати на паркету хале Језера тренер домаћина Миљан Станић неће имати проблема, сви играчи су здрави и оргни пред меч. А екипа Слоге из Пожеге је потпуна непознаница за Кикинду. Голман домаћина Славко Мишков, који већ годинама успешно чува мрежу, истиче:

„Велики бод са гостовања из Београда за нас је посебан подстрек пред дерби меч са Слогом из Пожеге. На мени и мојим суиграчима из одбране је да сачувамо своју мрежу. Очекујем да трибине буду испуњене до краја, јер Кикинђани воле рукомет, што се видело и у мечевима када смо играли у нижем степену такмичења. То значи да ћемо се трудити да поред свог имена укњижимо прве суперлигашке бодове.“

Меч између Кикинде Гриндекс и Слоге почиње данас у 20 сати.

М. С.

Суперлига

Данас

Кикинда - Слога (20)

Сутра

Металопластика - Рудар     (18.30)

Мокра Гора - Партизан       (19)

Динамо - Обилић        (19)

Спартак Војпут - Црвена звезда   (19)

Нови Пазар - Шамот   (19)

Резултати

Прво коло: Мокра Гора - Нови Пазар 28:24, Партизан - Металопластика 25:25, Рудар - Динамо 23.29, Обилић - Спартак Војпут 32:29, Црвена звезда - Кикинда 33:33, Слога - Шамот 21:30

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести