Рукометаши Кикинде се спремају да се врате у елиту

Рукометаши Кикинде пролетос су, у финишу такмичења у Аркус лиги, остали без статуса елитног лигаша. Кикинђане је та чињеница погодила, али су брзо збили редове, некадашњег играча Душана Пашића именовали за спортског директора, а потом ангажовали новог тренера Славишу Лаковића, који је претходних пет година седео на клупи Спартака.
Kikinda rukometasi
Фото: Dnevnik.rs

Довели су и два играча - Душана Илијина и Давида Двајера и са постојећим снагама намерни су да се врате у највиши ранг такмичења.

- Управа Кикинде ми је јасно ставила до знања да су им амбиције највеће, да се нападне прво место. Уз то, дат је акценат на довођењу младих играча, који ће да напредују, стекну искуство и да у следећој сезони имамо добру основу. Ту смо мало затајили, али смо још увек у преговорима са два-три играча, на које бисмо могли да рачунамо на дужи период. Потребно је да доведемо левог бека и леворуког играча, који може да одигра по потреби бека и крило, јер је на тој страни Никола Врговић усамљен - рекао је тренер Славиша Лаковић.

На путу до првог места Кикинђани ће имати жестоку конкуренцију.


Састав

Боје Кикинде у наступајућој сезони браниће: Ђорђе Гамбор, Немања Дукатаров, Милан Лисица, Љубомир Голић, Марко Трнинић, Андреј Ђукић, Никола Станковић, Никола Врговић, Давид Вајер, Станимир Комарек, Лука Панић, Душан Илијин, Марко Гаћиновић, Јовановић, Славко Мишков.


- На основу расположивих информација, Смедерево је изузетна екипа, Колубара напредује из године у годину, Врбас ће такође бити значајан конкурент, као и Инђија, која је показала у припремном периоду да има квалитет. Црвенка ће такође да се консолидује, а није искључено да ће још нека од екипа да се прикључи екипама за висок пласман.

Кикинђани су имали врло важну проверу на Чилетовом меморијалу у Црвенки, где су подигли победнички пехар.

- Да није одложено првенство ово би била последња провера, међутим, имаћемо још неку контролну утакмицу. Турнир у Црвенки нам је послужио у оној мери у којој смо и прижељкивали. Видели смо на чему још морамо да радимо како бисмо дошли на онај ниво који Кикинда треба да има с обзиром на своје аспирације - врх Б Суперлиге.

Где год је делао био је видљив печат Лаковићевог рада.

- За мене би највећи печат био да имамо што више младих играча, да када једног дана будем одлазио из клуба иза мене остану рукометаши на које Кикинда може да се ослони. То је по мени већи резултат него само прво место. У Кикинду сам дошао с намером да направим добар резултат, али морају све коцкице да се поклопе, као и то да се клуб подигне на још виши ниво.

У првом колу Кикинђани ће дочекати највећег конкурента- Смедерево.

- Ту неће бити калкулација. Смедерево је екипа која је у последњим колима испустила прилику да се пласира у Аркус лигу. Ове године значајно су се појачали, посебно на позицији голмана, што им је највише недостајало прошле сезоне. Ако мислимо да будемо први и остваримо циљ онда морамо да победимо у првом колу - категоричан је Лаковић.    

Текст и фото: Ј. Галић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести