РУКОМЕТАШИ МЕТАЛОПЛАСТИКЕ ОСТАЛИ БЕЗ ТРЕНЕРА: Матић две године у Чургу

Искусни рукометни тренер, некадашњи селектор Србије Владан Матић након финалне серије плеј-офа Суперлиге напустиће кормило Металопластике и постати нови тренер мађарског Чурга.
СРЛ
Фото: СРЛ

Матић се у лето 2022. године после скоро три деценије вратио у родни град на клупу Металопластике. Прошле сезоне је био трећи у Суперлиги Србије, а ове има шансу да у Шабац врати титуле после 36 година. Први меч финалне серије плеј-офа у којој се састају Војводина и Металопластика игра се у понедељак од 19 сати у Новом Саду.

 Наредне две године Матић ће бити на клупи Чурга, а интересовање клуба из Мађарске постојало је од прошле зиме.  У међувремену је Матић био кандидат за селектора Србије, али је предност добио трофејни стратег Војводине Борис Ројевић.

Фото: СРЛ

Матић ће се лако уклопити у Чургу, пошто у тиму има велики број Срба. Боје Чурга бране репрезентативац Србије, десно крило Алекса Туфегџић и леви бек Младен Крсманчић, у клуб је стигао и Војислав Брајовић који је и даље члан Металопластике, па ће од лета наставити сардњу са Матићем.  У клубу је и Дарко Павловић, некадашњи јуниор Црвене звезде.

В. Г.


Тренерска каријера Владана Матића

ПИК Сегед

Ференцварош

Татабања

Цеље

Металопластика

Србија


 

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести