Рукометаши Србије кренули пут Братиславе на контролне утакмице са Словачком

Рукометаши Србије су након тренажних активности у СЦ ФСС у Старој Пазови кренули пут Братиславе на две контролне утакмице са селекцијом Словачке.
seniori_timska_novembar
Фото: РСС

Окупљање у новембарској ЕХФ недељи националних тимова прилика је да се екипа уиграва за Европско првенство у Мађарској и Словачкој које је на програму од 13. до 30. јануара 20220. године и изврше последње контроле до финалних припрема за такмичење које почињу крајем децембра месеца.

Селектор мушке рукометне репрезентације Србије, Тони Ђерона истиче задовољство урађеним у претходних неколико дана:

 - Играчи су као и обично у претходних неколико дана одрадили добар посао. Током ова четири дана смо искористили прилику да порадимо на неким стварима које смо започели на претходним окупљањима, да додамо нове акције и исправимо неке ствари од раније, да порадимо на одбрани и да припремимо утакмице са Словачком које нас очекују у наредна два дана. Правили смо кораке које треба да следимо као тим, рекао је Ђерона и наставио:

- Утакмице против Словачке нам могу послужити да тестирано нове играче и да видимо како напредује концепт који имамо. Наравно, анализирали смо противника и последали последње мечеве које је Словачка играла и приказали их играчима. Полако смо улазили у начин рада на који ће функционисати припрема Европског првенства. Морамо бити способни као екипа да мењамо појединости из утакмице у утакмицу и да неке ствари одиграмо на други начин него што је то био случај са утакмицама против Северне Македоније у јуну.

Свеукупно сам задовољан како је протекао овај први део припрема у Старој Пазови. Заиста су одлични услови, окружење и сви су се побринули да све протекне како треба како бисмо се сконцентрисали на рад.Постоји пар играча са ситним повредама, али надам се да ће се након ова два дана вратити спремни у своје клубове и затим бити поново на окупу 27. децембра како би се припремили за ЕХФ ЕУРО 2022, заклучио је селектор Ђерона.

Фото: РСС

 Чувар мреже националне селекције, Владимир Цупара истиче да је екипа спремна и жељна утакмица:

- Прошло је доста времена од последњег окупљања и драго ми је што смо поново заједно. Многи од нас чак нису ни били у јуну на окупу јер смо добили слободно после тешких и напорних сезона. Одрадили смо пар добрих и квалитетних тренинга и провели смо лепо време заједно. Сада идемо у Словачку на две пријатељске утакмице које ће нам сигурно добро доћи за предстојеће Европско првенство у Мађарској и Словачкој. Видим да је екипа спремна, жељна утакмица, жељна напретка и жељна доброг рада, рекао је Цупара и надовезао се са причом о следећем противнику:

- Фокусирали смо се на нашу игру током претходних неколико дана, то је истина, али играмо против домаћина следећег Европског првенства, тако да ће то бити добра провера за нас. Они су квалитетна екипа, и нама и њима ће добро доћи ове утакмице. Фокус смо ставили на нас, на нашу игру па ћемо видети како ће све изгледати сутра и прекосутра.

Неминован је био и осврт на предстојеће Европско првенство:

- Еуфорија пред Европско првенство расте како се такмичење приближава, добра је група, играмо у Сегедину и очекујемо наше навијаче тамо и сви једва чекамо да првенство почне, закључио је Цупара.

Уочи поласка у Словачку, сениоре је у Старој Пазови посетила председница УО Рукометног савеза Србије, Милена Делић, како би им пожелела срећан пут и успешне провере против селекције Словачке.

Пут Братиславе су кренули следећи играчи: голмани Дејан Милосављев, Владимир Цупара и Милан Бомаштар, лева крила Немања Илић и Вања Илић, пивотмени Мијајло Марсенић, Драган Пешмалбек и Живан Пешић, десна крила Богдан Радивојевић и Дарко Ђукић, бекови Александар Ценић, Илија Абутовић, Стеван Сретеновић, Алекса Колаковић, Марко Милосављевић, Данило Радовић, Милош Орбовић и Милан Милић.

 Утакмице између Србије и Словачке на програму су у петак, 5. новембра од 20:00 часова у Шаљи и у суботу, 06. новембра од 18:00 часова у Братислави.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести