Рукометаши Србије на окупу у Ковилову

Сениорска рукометна репрезентација Србије окупила се у Ковилову, где ће обавити прву фазу припрема за Европско првенство које почиње деветог јануара у Аустрији, Шведској и Норвешкој.
orlovi_kovilovo_grupna
Фото: РСС

"Орлови" су на окупљању били некомплетни, а очекује се да им се прикључе играчи који су учествовали на Свесрпском Купу на Палама, док ће репрезентација бити комплетна тек првог дана јануара, када ће стићи и играчи из Бундеслиге.

– Скупљамо се полако, у етапама. Касниће капитен Немања Илић, као и момци из Војводине и Металопластике, док ће нам се Немци прикључити 1. јануара, по договору. Израчунао сам да ћемо имати пет квалитених заједничких тренинга, али шта да радимо, већ смо се навикли и нема изговора. Ова недеља ће бити јако захтевна за играче, али шта да радимо, морамо да искористимо максимално ово време. Утакмице са Египтом ће ми дати слику ко путује у Француску, а потом и у Грац – рекао је селектор Перуничић за сајт РСС и прокоментарисао ривале у групи, Хрватску, Белорусију и Црну Гору:

– Пратили смо ривале у претходном периоду. Нама се прикључио Милош Николић, који се бави аналитиком и мислим да је то један озбиљан корак, да приближимо све детаље који су нам битни. То су битне ствари. Белорусија има два играча који су у топ три на својим позицијама, средњег бека који игра одлично. Такође, не смемо да заборавимо шта нам се десило у Нишу против њих пре годину и по дана, а сада су и искуснији. Црна Гора је показала да може да игра са светским првацима, победила је Данску, има добар и млад тим, док је Хрватска права велесила коју изузетно поштујем и о њима је сулудо трошити речи. Захвалио бих се Лину Червару на комплиментима, јер то значи да се виде ствари које су мени битне - закључио је Перуничић.

Члан белоруског Мешкова из Бреста, Немања Обрадовић, долази из земље са којом ће "Орлови" укрстити копља у Грацу:

- Чека нас занимљиво Европско првенство. Одлично познајем Белорусију, јако су занимљива екипа, могу доста да догурају, иако нису баш константни. Ми можемо борбеношћу и искуством да парирамо и да будемо равноправни. Мислим да су они други фаворити у групи, одмах после Хрвата. Црногорци су ратоброрни, занимљиви и ту очекујем велику борбу. Мање више сви смо изједначени, а наша филозофија је да се боримо, не поклекнемо и да се не плашимо. Тако имамо шансе са свима да играмо.

Репрезентацију чекају припремне утакмице са Египтом 28. и 29. децембра у Београду и Нишу, а затим и пут на турнир Светске лиге у Француску одакле ће се запутити у Грац, где деветог јануара играју први меч на ЕП 2020.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести