Рукометаши Србије почели завршни део припрема за Светско првенство

СТАРА ПАЗОВА: Мушка рукометна репрезентација Србије започела је завршни део припрема за Светско првенство, које ће бити одржано од 11. до 29. јануара наредне године у Пољској и Шведској.
 Rukometni savez Srbije Foto: RSS
Фото: Рукометни савез Србије Фото: РСС

Рукометни савез Србије наводи да је у Спортски центрар Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови стигла већина рукометаша, као и стручни штаб на челу са Тонијем Ђероном, док ће се накнадно прикључити играчи који наступају у немачкој Бундес лиги.

"Прву недељу ћемо искористити да видимо у каквом су стању играчи, неке да одморимо, друге да тестирамо. Сви жељно ишчекујемо овај турнир у нади да ћемо бити у бољем здравственом стању него на Европском шампионату. Ови момци када су здрави могу да победе било кога и зато је приоритет да сви буду што спремнији. Не оптерећујемо се резултатом, али је циљ искористити оно што СП пружа, а то је прилика да се обезбеде квалификације за Олимпијске игре", рекао је Ђерона.

Српски рукометаш Милош Орбовић истакао је у екипи влада одлична атмосфера.

"Убеђен сам да свако од нас једна чека да дође овде, да се дружимо, да играмо и представљамо нашу земљу, јер од тога нема ништа лепше. Клупски и репрезентативни рукомет се не могу поредити, колико год да смо уморни, за Србију увек има снаге и жеље", изјавио је Орбовић.

Десно крило репрезентације и један од најискуснијих у тиму Богдан Радивојевић, нагласио је да за дрес Србије никада не недостаје мотива.

"Незахвално је причати о потенцијалним резултатима већ сада, али сви имамо највише амбиције и циљеве. Лично, све своја постигнућа бих мењао за медаљу са репрезентацијом! Надамо се најбољем, све је на нама, на томе да се што боље припремимо, останемо здрави и дамо све од себе", додао је Радивојевић.

Српски рукометаши ће до петог јануара тренирати у Спортском центру ФСС, а затим ће отпутовати у Шведску где ће шестог и деветог јануара одиграти пријатељске мечеве са домаћином.

Наша репрезентација ће потом отпутовати Пољску и такмичење на шампионату света започети у Катовицама 13. јануара, утакмицом са Алжиром. Србији потом следе мечеви са Немачком 15. јануара и два дана касније са Катаром.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести