Рукометаши Србије поражени од Норвешке на СП у Катовицама

КАТОВИЦЕ: Мушка рукометна репрезентација Србије поражена је вечерас од селекције Норвешке резултатом 31:28 (14:17) у мечу првог кола Треће групе друге фазе такмичења на Светском првенству у Катовицама.
p
Фото: FoNet

Најефикаснији у селекцији Србије били су Милош Орбовић, Богдан Радивојевић и Петар Ђорђић са по пет голова. У редовима Норвешке најбољи су били Сандер Сагосен и Себастијан Бартхолд, који су постигли по пет голова.

Немачка и Норвешка имају по шест бодова, Холандија је освојила четири, Србија два, док су Катар и Аргентина без бодова. Наша селекција ће у суботу играти са Аргентином.

Србија је прво полувреме добила резултатом 17:14, а почетком другог дела меча било је и 19:14 за наш тим. Међутим, у наставку меча Норвешка је кажњавала све грешке српких рукометаша и на крају је стигла до нове победе на СП. Наша селекција је и поред пораза задржала теоретске шансе за пласман у четвртфинале СП.

Холандија је раније данас победила Катар 32:30, док је Немачка убедљиво савладала Аргентину 39:19. У суботу ће играти: Србија - Аргентина (15.30), Катар - Норвешка (18) и Холандија - Немачка (20.30). Табела: Немачка 6, Норвешка, Холандија 4, Србија, Катар 0, Аргентина 0Пласман у четвртфинале СП избориће две најбоље пласиране селекције из сваке групе. Пласман у четвртфинале доноси квалификације за Олимпијске игре у Паризу 2024. године.

Фото: FoNet

Србија је добро почела меч и повела 2:0, а онда је Норвешка стигла до изједначења, 2:2. Играло се потом гол за гол, а наша селекција је у деветом минуту пропустила прилику да стигне до три гола предности, 5:3. Србија је одржавала вођство од два гола, а у 15. минуту наш тим стиже до плус три - 9:6. Норвешка је после искључења Илије Арбутовића пришла на минус један, 9:8. Србија је после одбрана Дејана Милосављева у 21. минуту стигла до плус четири (13:9). Наша селекција је одржавала предност од четири гола, али је прво полувреме завршено резултатом 17:14 за Србију.

Србија је у 35. минуту повела 19:14 после бриљантних одбрана Милосављева. Међутим, Норвешка је у 39. минуту пришла на само гол заостатка 20:19. После неколико грешака, Норвешка је у 43. минуту стигла до изједначења, 22:22. Само минут касније, Норвешка је први пут повела, 23:22. Скандинавци су стигли до два гола предност. Норвешки голмани су заустављали шутеве наших рукометаша, а Милосављев и Цупара су били немоћни пред противничким играчима. Норвешка је на крају славила са 31:28.

Ђерона: Не можемо да победимо Норвешку ако добро играмо само 40 минута

Селектор мушке рукометне репрезентације Србије Антонио Ђерона изјавио је вечерас да је разочаран поразом од Норвешке у првом мечу друге фазе на Светском првенству у Катовицама.

Норвешка је после преокрета савладала Србију 31:28 иако је наша селекција водила на полувремену 17:14.

"Знали смо да ће норвешки тим подићи интензитет у другом полувремену, као што су то учинили и против Холандије. Нисмо нашли начин да одговоримо на тај интензитет, одбрана је била лоша, али је проблем у нападу био већи. Изгубили смо много лопти у првих 15 минута и нисмо успели да се вратимо. Утакмица се игра 60 минута, против тимова попут Норвешке не може да се победи ако одиграш добрих 30-40 минута. Анализираћемо овај меч, пробаћемо да извучемо поуке и учимо из сопствених грешака", рекао је Ђерона, преноси званични сајт Рукометног савеза Србије.

Он је истакао да наша селекција и даље има шансе да избори квалификације за Олимпијске игре у Паризу.

"Велики циљ је да се вратимо после оваквог пораза, да одиграмо што боље све преостале утакмице. Нада постоји, пратићемо резултате других тимова, али кључно је да морамо бити на 100 одсто својих могућности против Холандије и Аргентине", закључио је Ђерона.

Капитен српски рукометаша Немања Илић подсетио је да је наш национални тим добро одиграо прво полувреме против Норвешке.

"Добро смо отворили и друго полувреме, повели са пет разлике. Међутим, Норвежани се нису предали, ми смо с друге стране изгубили прецизност у нападу и касније смо били у константном заостатку. Против екипе као што је Норвешка, то се тешко стиже. Недостаје нам мало више искуства, оваквих утакмица против екипа као што су и Норвежани и Немци. То што смо сада и са једнима и са другима одиграли јако добро говори да нема бриге за будућности, бићемо све бољи и бољи, али свакако да боли овај пораз", рекао је Илић.

Србија ће наредни меч на СП одиграти у суботу против Аргентине.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести