Рукометаши Србије преко Словеније до Светског првенства

КРАГУЈЕВАЦ: Рукометна репрезентација Србије пласирала се на Светско првенство 2023. године, пошто је и у реванш мечу баража, вечерас у Крагујевцу, савладала Словенију са 23:20 (10:8).
Фонет/РСС/Кукић у акцији
Фото: Фонет/РСС/Кукић у акцији

“Орлови” су одиграли одлично прво полувреме, слично оном у Цељу, затим је уследио пад који су Словенци нису искористили те ће се тако наши рукометаши на највећој светској рукометној смотри.

У уводним минутима Словенци су поклазали бољу игру и брзим акцијама које је предводио Бомбач стекли предност. “Орлови” су се брзо консолидовали и након 10 минута игре имали су предност (6:4). Феноменални чувар мреже Србије Дејан Милосављев одбранио је три седмерца у Цељу и исто тако је наставио и у овој утакмици, мајсторски је одбранио лоб покушај Зарабеца и дигао публику на ноге.

Селектор Словеније Зорман  је минутом одмора и променом бековске линије покренуо своје момке који су заиграли нешто агресивније. Обе селекције су играле у формацији 6 – 0  и нападали су шутевима са девет метара. Рукометаши Србије су у одбрани функционисали сјајно и свели сјајне Словенце на само осам погодака за 30 минута.

У наставку сусрета видели смо сличну борбу као на почетку, гости су кренули агресивније и са пуно грубих прекршаја спречили су  Кукића у организацији напада.  Изабраници Уроша Зормана успели су да дођу до вођства.  Ношени подршком са трибина “орлови су поново дошли до предности највише захваљујући пивоту Михајлу Марсенићу који је одлично пробијао гостујућу одбрану. Пред одлучујућих 10 минута резултат је био (17:17). Храби Словенци су успели да дођу до два гола предности и чинило се да могу до још једног поготка, али наши момци су феноменално искористили неколико несмотрених потеза гостију и преокренули резултат (21:20), тачку на меч и знак за почетак славља дао је Милосавњев новом одбраном а затим и поготоком.

У првој утакмици у Цељу, Србија је победила са 34:31.

Светско првенство биће одиграно од 12. до 29. јануара следеће године у Пољској и Шведској.

СрбијаСловенија 23:20 (10:8)

КРАГУЈЕВАЦ: СЦ Јзеро, гледалаца:2500. Судије: Николов и Начевски  (Македонија). Седмерци: Србија 3 (2) Словенија 4 (3).  Искључења: Србија 10, Словенија 12 минута.

СРБИЈА: Цупара, Милосављев (14 одбрана 1 седмерац, 1), Борзаш, Сретеновић, Ђукић, Абутовић, Радивојевић 4 (1), В. Илић 1, Н. Илић 4 (2), Пешмалбек 1, Кукић 1, Николић 3, Ђекић 2, Марсенић 3, Орбовић, Ђорђић 3.

СЛОВЕНИЈА: Базник, Ферлин (11 одбрана  седмерца), Хенигман, Маргуч, Јанц 4,  Доланец, Цингесар 3, Цехте 1, Кодрин, Габер 1, Зарабец, Жвижеј 2, Бомбач 6 (2), Мачковшек 1, Влах, Сухолежник 1.

В. Гвозденовић

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести