Рукометаши Србије ремизирали са Белгијом: Друга прича против Швајцарске

Рукометаши Србије одиграли су нерешено са Белгијом (27:27) у Зрењанину на почетку квалификација за Европско првенство.
srbija_belgija_himna_zrenjanin, rss
Фото: Rukometaši Srbije, foto: RSS

Реми ће донекле отежати пут до остварења циља да се нађу на шампионату који ће се одржати у три земље – Аустрији, Норвешкој и Шведској, пошто су преостала два ривала у групи, Хрватска и Швајцарска, већег реномеа. Имајући у виду ситуацију на терену, практично су изабраници селектора дебитанта Ненада Перуничића били на прагу пораза и били у ситуацији да јуре „минус два”, док Белгија није искористила последњих 20 секунди за победу, пошто се испречио голман Дејан Милосављев.

Селектор Перуничић, после дебија на клупи, није био баш задовољан приказаним.

„Потребно је време да се екипа уигра. У овом тренутку су сви опасни за нас. Нисам задовољан бодом, поготово последњи шут који је прошао кроз три играча. Не могу да кажем да смо лоше стајали. Можда мало више очекивања од наших голмана, шутеви су нам пролазили из маске. Били смо и  брзоплети, нарочито када смо водили са три разлике, једноставно желели смо што пре да решимо меч и нисмо успели. Нови смо, апсолутно верујем у оно што радим и оно што желимо. Доста нових ствари смо увели, можда и превише информација су добили играчи у ова два дана. Изгледали смо оптерећено са доста треме, али верујем да ћемо  већ у наредном мечу играти много боље“, рекао је после меча Перуничић.

Наш национални тим није био у комплетном саставу.

„Остали смо изненада без јако важних играча. Тако је, како је. Били смо јако брзоплети, не знам због чега. Имали смо јасну слику како да играмо и како да се бранимо. Превелика жеља, мотив је мач са две оштрице, може да одведе у негативност или позитивност. Били смо нервозни у неким јасним ситуацијама које смо искомпликовали. Све је ово ново и за играче. Неки нови начин игре који они као репрезентација нису навикли, а у клубовима га имају. Задовољан сам жељом момака. Превише смо допуштали, каснили у прављењу прекида, али све у свему, било је добро. Идемо даље. Хвала људима на подршци. Нема нервозе“, уверен је српски селектор.

Нешто што је било добро, онда је то издање два дебитанта Лазара Кукића, који је био најбољи наш играч, и врло доброг Ивана Мошића.

„Доста промена како у стручном штабу, тако и у саставу, са три дебитанта, утицало је на то да прилично стегнуто играмо. Императив победе нам је додатно стварао притисак и штета је што предивној зрењанинској публици нисмо приредили комплетно уживање. Не могу да будем задовољан нерешеним резултатом. До краја седмице очекује нас и меч са Швајцарском у гостима, где ће да буде много теже него против Белгијанаца. Швајцарци су доста озбиљнији противник“, сматра Иван Мошић.

Рукометаши Србије у недељу (13.15) у Цугу играју против Швајцарске, док Белгија дочекује Хрватску у 2. колу Групе 2. Хрвати и Швајцарци меч првог кола одиграли су синоћ.    

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести