Рукометаши Србије у Немачкој: Припрема за Португалију

Рукометна репрезентација Србије окупила се у недељу у Београду, одакле je у понеделјак отишла у Немачку. Већ у среду у Лајпцигу (од 19 часова) и суботу (од 14.30) у Дортмунду, одиграће два пријатељска сусрета са селекцијом домаћина, иначе бронзаном репрезентацијом с прошлих Олимпијских Игара у Рију.
cupara, rss
Фото: Владимир Цупара, фото: РСС

Селектор Љубомир Обрадовић позвао је 20 играча за ову акцију, коју је, у односу на првобитни списак, због повреде морао да откаже пивотмен скопског Вардара Мијајло Марсенић. Уместо њега, позван је кружни нападач шпанског Адемар Леона Живан Пешић.

Голман српског националног тима Владимир Цупара (24) с нестрпљењем очекује прве провере после Европског првенства у Хрватској, где су "орлови" заузели 12. место.

„Утакмице с Немцима послужиће нам као добре провере за јунски бараж с Португалцима. С нама је нови тренер, има и доста нових играча, па је сигурно да ће нам бити тешко против озбиљног ривала, али верујем да ћемо му пружити добар отпор“, нагласио је Цупара, голман Адемар Леона, који ће на лето обући дрес пољског великана ПГЕ Виве Киелцеа.

Прва недеља априла биће и једина прилика да се репрезентација окупи пре јуна и баража с Португалијом за учешће на Светском првенству у Немачкој и Данској.

„Португалија је јако незгодна екипа. Има доста квалитетних играча, доброг тренера и уверена је у пролаз даље због наше тренутне ситуације. Опет, ми смо Србија, увек идемо на победу и желимо да се пласирамо на Светско првенство. Ако будемо посвећени и заиграмо најбоље што можемо, ми ћемо бити екипа која ће се питати на терену“, јасан је био Владимир Цупара.

С. Р.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести