Рукометаши Србије за ЕП против Француске, Белгије и Грчке

Мушка рукометна репрезентација Србије добила је ривале у квалификацијама за Европско првенство 2022 које ће бити одржано у Мађарској и Словачкој. "Орлови" ће одмерити снаге са селекцијама Француске, Белгије и Грчке у оквиру групе 1.
rukomet, freeimages
Фото: freeimages

Од раније је познато да ће по две најбоље пласиране групе из свих осам група, односно, четири најбоље трећепласиране селекције, изборити пласман на ЕУРО 2020 заједно са селекцијама домаћина, те актуелним финалистима ЕУРО 2020, Шпанијом и Хрватском.

- Добили смо коректну групу. Имамо добру шансу да се пласирамо на још једно Европско првенство. Са Белгијанцима смо у претходном циклусу ремизирали и забележили победу. Квалитетнији смо, али не смемо се опустити и мислити да ће бити лако. О Французима не би требало трошити речи. Сви знају ко су и како играју, али нису непобедиви. Са Грчком се нисмо састајали у претходном периоду, али ни ту нема дилеме. Квалитетнији смо и очекујем сва четири бода против њих - јасан је капитен националног тима, Немања Илић за сајт РСС-а.

- И пре жреба рекао сам да је наш циљ да се пласирамо на ЕП 2022 и то се није променило ни сада. У данашњем рукомету морате поштовати све тимове, нема лаких противника, али Србија заслужује да се нађе на том такмичењу и сигуран сам да ће тамо и бити. Сви љубитељи рукомета у Србији знају да је Француска велики тим и да ће две утакмице са њом бити добра прилика да видимо на ком смо нивоу. Када се одмерите са најбољима, схватите где сте у ствари. Мораћемо да одиграмо перфектно како бисмо дошли у шансу да их победимо. Белгија је већ била противник у квалификацијама. Наш тим је имао лош дан код куће, али зато је одиграо одличну утакмицу у гостима. Мораћемо добро да одиграмо како бисмо их савладали. Белгијанци имају доста играча у добрим лигама и одређено искуство побеђивања, зато ћемо морати добро да одиграмо. Већ су нам показали шта може да се деси ако нисмо фокусирани. У Грчкој је рукомет у развоју. Имају доста играча у иностранству, али и репрезентација расте, нарочито када игра код куће пред својим навијачима. Победили су Северну Македонију у октобру 2018. године и одиграли веома добар меч са Исландом у коме су ремизирали јуна 2019. године. Очекујем да ћемо спремни дочекати квалификације у новембру - каже нови српски селектор, Тони Ђерона за сајт РСС-а.

Састав група

Група 1: Француска, Србија, Белгија, Грчка

Група 2: Немачка, Аустрија, Босна и Херцеговина, Естонија

Група 3: Чешка, Русија, Украјина, Фарска Острва

Група 4: Исланд, Португалија, Литванија, Израел

Група 5: Словенија, Холандија, Пољска, Турска

Група 6: Норвешка, Белорусија, Летонија, Италија

Група 7: Данска, Северна Македонија, Швајцарска, Финска

Група 8: Шведска, Црна Гора, Румунија, такозвано Косово

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести