Рукометаши Војводине данас дочекују Металопластику

Рукометаши Војводине одлично су започели доигравање за титулу шампиона Аркус лиге. Након победе у дербију првог кола против Партизана, Новосађани су савладали и екипу Рудара у Костолцу, те, данас у трећем колу чекају Металопластику из Шапца (17.30).
р
Фото: РК Војводина

Воша се налази на лидерској позицији на табели, док су гости трећи. Тренер рукометаша Војводине Борис Ројевић најпре се осврнуо на два претходна меча, а потом исказао веру да, и поред кадровских проблема, могу да дођу до победе.

– Заиста сам задовољан што смо освојими маклсимална четири бода. И поред разних потешкоћа моји играчи су показали борбеност и одиграли одлично против Партизана и Рудара. Што се тиче Металопластике, дуели са њима су увек тешки и неизвесни. Шабачка екипа има богату историју, две титуле првака Европе, а изабраници Бојана Николајевића играју заиста добро ове сезоне. Без сумње сви очекују да ће ово бити права рукометна посластица и да ће сусрет бити изузетно узбудљив. Оно што ме брине јесте тренутна ситуација са повредама, као и могућност да један од наших најбољих играча, Грегор Оцвирк, не заигра против екипе из Шапца. Сигуран сам, да уколико Оцвирк буде спреман, имамо велике шансе за тријумф – рекао је Ројевић.

Словеначки репрезентативац и пивот Војводине Нејц Жмавц сматра да их очекује физички захтеван меч, али и да ће подршка са трибина помоћи Воши.

– Имали смо густ распоред протеклих дана. Утакмица против Металопластике биће нам трећа у седам дана, и то је заиста напоран ритам, поготово када у обзир узмемо проблеме са повредама. Покушаћемо да наметнемо свој стил игре, да чврстом одбраном и ефектном офанзивом савладамо госте – сматра Жмавц, а потом се осврнуо на публику:

– Заиста сам одушевљен атмосфером на трибинама на утакмици против Партизана. Надам се да ће и данас трибине бити одлично попуњене, да ће нам публика бити осми играч и да ћемо удружени стићи до нових бодова.

Утакмица се игра данас од 17.30 часова на Сланој бари.

В. Гвозденовић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести