Рукометаши Војводине дочекују Арендал у осмини финала Еврокупа (18)

НОВИ САД: Рукометаши Војводине у првом делу сезоне наступали су на три фронта, паралелно у ходу правећи тим.
1
Фото: С. Шушњевић/Азиз (у скоку) и даље није у потпуности спреман

Ипак, успели су да остваре зацртане циљеве: прво место у Аркус лиги, али и пласман у нокаут-фазу Еврокупа. Новосађани су у Аустрији савладали Кремс и, с два гола разлике, чекали реванш у Новом Саду, на који гости нису дошли, па су црвено-бели прошли у даље у европском такмичењу.

Вечерас их очекује наставак такмичења у Еврокупу, утакмица осмине финала, у којој дочекују вицешампиона Норвешке, тим Арендала. Сусрет је на програму од 18 часова, у сали на Сланој бари, а, због нереда на утакмици с Кремсом, неће бити дозвољен улаз навијачима. Тренер Војводине Борис Ројевић рекао је да је дуел с Норвежанима свакако најтежи испит за екипу у овој сезони.

- Очекује нас веома тешка утакмица. Играмо с вицешампионом Норвешке, који је, на отварању тамошњег првенства, савладао актуелног првака, екипу Елверума. Уз то, Арендал је у прошлом колу од њих изгубио са само једним голим заостатка. Наш вечерашњи ривал гаји класичан скандинавски стил рукомета, с пуно трчања и контри, а има сјајне бекове који се не либе да шутирају и са десет метара и тешко их је чувати. Имали су неколико повређених играча који су се опоравили и биће спремни за предстојећи окршај.

Тренер Новосађана је се осцрнуо и на стање у екипи коју предводи.

- Азиз је одрадио само јучерашњи тренинг, још од када је доживео лакшу повреду у дуелу с Нексеом. Биће, ипак, у саставу и верујем да ће одиграти барем 20 минута. Увек истичем да Војводина има највише циљеве и да се не обазире на оно шта се прича. Да играмо и против Кила, опет бих исто рекао и наговестио да у утакмицу улазимо с највишим амбицијама. Момци су спремни и жељни игре и верујем да можемо да стигнемо до повољног резултата пред реванш у Норвешкој. Када је реч о казни због које публика неће моћи да присуствује утакмици, стратег игре црвено-белих је истакао да је то велики хендикеп за његову екипу. - Јако ми је жао, као и читавом нашем тиму, што на Сланој бари нећемо имати подршку навијача. Сигурно је да неће бити исто без њих, али не можемо ту ништа да урадимо. Верујем да ће све наше присталице пратити утакмицу код куће и здушно навијати за нас - закључио је Ројевић. В. Гвозденовић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести