Рукометаши Војводине дочекују Динамо у првом мечу финала Купа Србије (17.45)

Рукометаши Војводине изненадили су спортску јавност у Србији освајањем Еврокупа. После великих борби и много мечева сезона за Новосађане је близу краја.
2
Фото: Аркус лига

Поред првог европског трофеја, црвено-бели су у богату ризницу трофеја сместили и још пехар намењен освајачу државног првенства, 11. по реду, Свесрпског купа. Последње две утакмице у сезони пулени Бориса Ројевића одиграће у финалу Купа „проф. др Бранислав Покрајац” против панчевачког Динама. Први меч игра се већ данас од 17.45 сати (РТС 2) у СЦ Слана бара у Новом Саду, а реванш је у недељу у исто време у хали Стрелиште у Панчеву.

Новосађани ће имати посебан мотив да освоје Куп Србије пошто их је у прошлогодишњем финалу савладала шабачка Металопластика, па ће, евентуалном победом над Панчевцима, осми пут освојити ово такмичење. Стратег Новосађана Борис Ројевић уверен је да екипа има снаге за финална два окршаја у сезони, али и да разуме да су играчи уморни.

– Биће нам веома тешко. Динамо је сјајна екипа, показали су то у завршници Аркус лиге. Играли су барабар с нама и нису нам дозволили да се опустимо. Нажалост, у том мечу смо остали без три играча Милића, Арсенића и Грозданића, а ни сада нећемо моћи да рачунамо на њих. У финалу Ервокупа средњи бек Бранко Томић повредио је колено и он исто неће моћи да конкурише за данашњу утакмицу. Поред тога биће тешко играчима да нађу мотивацију, знам да су то све сјајни момци и да су жељни успеха, али нормално је да дође до засићења. Покушаћу да им то избацим из главе и да им сав фокус буде на освајању Купа Србије – јасан је Ројевић.


Навијачи много значе

Капитен Вуковљак уверен је да ће атмосфера на Сланој бари помоћи играчима и погурати их ка победи.

– Позивамо публику да дођу на Слану бару у што већем броју. Желимо да одиграмо још један сјајан меч, а за то нам је потребна и подршка навијача. Видели сте колико нама играчима подршка с трибина значи, зато се и бавимо рукометом. Ваћно је да неко види утакмице, да ужива у игри и лепим потезима, а на крају да сви заједно славимо нови пехар – закључио је Вуковљак.


Стуб одбране Војводине и један од најискунијих играча у тиму капитен Миљан Вуковљак обећао је добру игру и нови трофеј.

– Имали смо дугу сезону и заиста смо преморени. Водили смо велике борбе у Аркус лиги, Еврокупу, па и Сеха лиги и потребан нам је одмор. Лагано смо тренирали последњих неколико дана и спремни смо да се надмећемо са Динамом. Панчевци су се показали као одличан тим и највећи су нам ривал у Србији уз Металопластику и Партизан. Свесни смо да смо фаворити и не бежимо од тога. Имамо сјајну сезону, једену од најбољих у историји клуба и не желимо да је завршимо неуспехом. Ми смо шампионска екипа и друго место нам не значи ништа – јасан је Вуковљак.   

В. Гвозденовић

Фото: Аркус лига

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести