Рукометаши Војводине осми пут у низу шампиони Србије

Иако су до краја АРКУС лиге остала још два кола, рукометаши Војводине победом над Партизаном и обезбедили су шампионску титулу.
rk vojvodina
Фото: RK Vojvodina

Промоција новог првака обавиће се по окончању плеј-офа када ће Новосађани подићи девети пехар у клупској историји, осми узастопни.

Имајући у виду да им је у овом мечу био потребан бод. Изабраници Бориса  Ројевића нису желели ништа да препусте случају и једина им је жеља била да остану непоражени. Од првог минута новосадски рукометаши заиграли су шампионски плес, била је то игра за свако поштовање и дивљење, борбено и моћно. Једноставно, рукометаши Војводине нису имали милости према колегама из Београда. 

Новосађани су утакмицу отворили као из снова. Повели су 4:0. Немилосрдан је био Младен Шопић, сјајно су га пратили Дарко Миленковић и Александар Бабић. Домаћин је одлично саставио одбрану, чврстином и борбеношћу у потпуности су елиминисани нападачи Партизана, који су први гол постигли тек у 10. минуту. На путу им је стајао и сјајни чувар мреже Светислав Веркић. Мудрим вођењем Немање Прибака, Војводина је потпуно доминирала и била у вођству од четири до шест голова разлике.

Ни наставак није донео ништа ново. На терену је господарила Војводина, потврдивши да нема премца међу суперлигашима, а ни тренутно другипласирани тим Партизана ни на трен није могао да помисли било шта да уради у СЦ Сланој бари. Ројевић је имао простора да пружи шансу свим играчима и без обзира ко се нашао на терену, однос снага се није мењао. Напротив, у 75. минуту Војводина је стекла десет голова вишка (21:11).

Пре почетка уткамице минутом ћутања одата је почаст бившем играчу и председнику РК Војводина Бошку Баришићу.

Ј. Галић

Војводина - Партизан 28:20 (14:8)

НОВИ САД: СЦ Слана бара, судије: Стојковић (Ниш) и Николић (Лесковац). Седмерци: Војводина 3 (3), Партизан 3 (2), искључења: Војводина 16, Партизан 10 минута.

ВОЈВОДИНА: Куртеш 2, Милић, Мирковић 1, Прибак 1, Вуковљак, Веркић (12 одбрана), Миљковић, Миленковић 9, Арсенић (1 седмерац), Рађеновић, Ратковић 3, Томић 1, Станковић, Николић 1, Шопић 7 (3), Бабић 3.

ПАРТИЗАН: Михајлов (4 одбране), Драговић 3, Бајчета, Ласица 1, Грубић 2, Варга, Ивановић 1 (1), Трнавац (3 одбране), Гојковић 1, Бојанић, Мићић 2, Гудурић 3 (1), Димитријевић 3, Петрић 4, Пижурица, Нешић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести