РУКОМЕТАШИ ВОЈВОДИНЕ ОСТАЛИ БЕЗ КУПА СРБИЈЕ, А ПАРТИЗАН ГА ОСВОЈИО ПОСЛЕ 11 ГОДИНА: Вошин пораз после осам месеци

У феноменалном финалу Купа Србије „Проф. др Бранислав Покрајац“ за рукометаше београдски Партизан је, у мечу који је трајао више од два сата, савладао Војводину 29:28 и освојио први домаћи трофеј од 2013. године.
1
Фото: РСС

Публика у СЦ „Слана бара" видела је све. Од квалитетног рукомета, преко инцидената са навијачима, па до никад узбудљивије завршнице финала и одлучујућег петог седмерца, којим је Вељко Поповић донео Партизану пехар.

Тренер Војводине Борис Ројевић честитао је противнику и рекао да му је жао то што је екипа пала након сјајно одиграних првих 30 минута.

– Имали смо идеално прво полувреме, водили 13:8 и имали све у својим рукама. Ипак, када смо изашли на терен пред почетак другог полувремена видело се да су играчи у грчу. Осам месеци нисмо изгубили утакмицу у дуелима са нашим клубовима и онда смо претрпели овакав пораз. Имали смо сличну ситацију у неколико утакмица пре ове. Нисмо успели да сломимо отпор потивника, нити да направимо недостижну разлику, па бисмо тада улазили у необјашњиву панику, која нам је у овом финалу дошла главе. Нисмо одиграли својствено нама, изостали су голови из контре, једноставно нисмо личили на себе. У сваком случају, пораз је саставни део спорта. Сада треба да се окренемо тренинзима пред почетак плеј-офа Суперлиге како бисмо освојили 11. везану титулу првака државе – поручио је Ројевић.

Фото: В. Фифа

Радује одлична игра

Председница Рукометног савеза Србије Милена Делић за „Дневник” је истакла да је уживала у утакмици, са изузетком инцидента са навијачима који је накратко бацио сенку на сјајну спортску представу.

– Све је заиста било на високом нивоу од игре до навијача, али све до тог несрећног момента и прекида. Срећом утакмица је настављена и добили смо новог освајача Купа Србије. Сматрам да доминација коју има Војводина чини остале тимове мотивисанијима и тера их да раде више. Управо је Партизан доказ тога. Ова утакмица показатељ је да клубови добро раде и да је пред нама веома узбудљива завршница домаћег првенства – рекла је Делић.


Војводина је имала више прилика да реши меч, али није успела. Најбољу прилику пропустио је Вукашин Воркапић који је имао седмерац на крају другог продужетка, али је Немања Марјановић одбранио његов шут и потпуно заслужено понео епитет најбољег актера утакмице.

Фото: В. Фифа

Стратег црно-белих Ђорђе Ћирковић рекао је да је презадовољан након победе над актуелним шампионом.

– Фантастичан је осећај освојити трофеј. Прво, зато што је са мојим Партизаном после толико година, а друго зато што смо га освојили на овакав начин. Имали смо мало и среће, али ниједног тренутка нисмо одустали, чак и кад је било на „минус пет" и даље смо веровали, енергија је била невероватна. Хвала играчима на борби и залагању. Нису се предавали, направили су сјајан успех и увертиру пред плеј-оф Суперлиге Србије.

Када је реч о седмерцима, Ћирковић је рекао да је екипа имала „посебне” припреме.

– Вежбали смо серије седмераца претходних неколико дана. Правило је било да онај ко изгуби мора да напусти халу. Баш ови што су два пута напуштали халу, вечерас су погађали – закључио је шеф струке Београђана.

В. Гвозденовић

Фото: В. Фифа Милинковић

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести