Рукометаши Војводине победили Ловћен у ЕХФ купу (38:23)

НОВИ САД: Рукометаши Војводине победом су почели и сезону у Европи јер су на Сланој бари савладали Ловћен у првом колу ЕХФ купа. Новосађани су одличан увод у овај дуел направили прошле седмице када су у регионалну СЕХА лигу закорачили тријумфом над Нексеом.
Rukometaši Vojvodine dva kola pre kraja odbranili titulu Foto: Dnevnik.rs
Фото: Дневник.рс

Већ данас ће екипа тренера Бориса Ројевића имати прилику да у реваншу који се игра у 15.30 часова, такође у Српској Атини, још једном узме меру гостима из Цетиња.

Српски шампион важи за фаворита у овом двомечу, што је у потпуности оправдао у првом сусрету, али то је ипак само пола одрађеног посла. Потребно је одиграти и другу утакмицу већ данас и ставити тачку на ову фазу такмичења.

Војводина је већ у првом полувремену дошла до велике предности и на одмору је била на великих 11 голова вишка (18:7). Имали су на почетку Новосађани и пар пропуштених прилика, погађали су стативу, али их је после кренуло. Одлично су домаћи играли у одбрани, Веркић је пасовима преко целог терена „хранио“ Продановића и Овчину који су из контри решетали мрежу Ловћена. Овчина је и везао три гола када је Воша стигла до 8:3. Разноврсни су Новосађани били у нападу, док су гости до 26. минута постигли тек пет голова. Тада је млади адут Воше, Николић, био прецизан за прву двоцифрену предност на мечу (15:5). 

Промешао је мало карте Ројевић у другом полувремену, јер је морао добро да постави рачуницу како би одморио играче и за данашњи сусрет. Није се много тога променило на терену, Војводина је после 10 минута унаставку и даље успешно одржавала предност од девет, десет голова (24:14). Та разлика је достигла и плус 14 када су Новосађани већ бројали до 30 погодака (30:16). У последња три минута Воша је ушла са вођством од 36:20 и само је било питање којом разликом ће домаћин окончати овај дуел. Ројевић је ову ситуацију искористио и да прилику пружи млађима.

К. Бугарски

НОВИ САД: Дворана Слана бара, гледалаца: 400, судије: Металари, Николовски (Македонија). Семдерци: Војводина 4 (4), Ловћен 2 (2). Искључења: Војводина 4, Ловћен 2 минута. 

ВОЈВОДИНА: Овчина 7, Милић 2, Мирковић 1, Прибак, Илић 7 (3), Медурић 2, Јелић (3 одбране), Ратковић 1, Продановић 5, Томић 1 (1), Станковић 5, Николић 3, Веркић (10 одбрана), Милашевић, Вучковић 2, Сретеновић 2.

ЛОВЋЕН: Борозан, Белоица, Станојевић М. 4 (3), Симовић 2, Дамјановић, Анкерсен, Бориловић, Латковић 4, Лакићевић 4, Станојевић Р. 1, Мрваљевић 4, Пајовић, Пејовић 4, Вукићевић.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести