Рукометаши Војводине поново у тренажном процесу

НОВИ САД: У петак је на седници Управног одбора Рукометног савеза Србије дефинитивно потвђено да је поништена актуелна сезона Суперлиге због немогућности да се настави даље са такмичењем због коронавируса.
rukomet
Фото: Jovica Nikolić s loptom/Seha liga

И поред тога што је шампионат прекинут, рукометаше Војводине тренер Борис Ројевић са својим сарадницима окупиће их сутра и у наредне две седмице тренираће у актуелном саставу.

– Два месеца екипа није у заједничком тренажном процесу, без лопте. Током принудне паузе, сви играчи су добили програм рада од кондиционог тренера. Пошто ћемо припреме за следећу сезону почети средином јула, било би то много паузе за играче. Зато ћемо ове две седмице да искористимо да радимо с лоптом, да не изгубе осећај, потом да обновимо и побољшамо неке елементе, уједно биће то прилика и да се обрати пажња на индивидуалан рад. Овај период искористићемо да разговарамо са играчима о предстојећој сезони, видећемо с којим од њих ћемо наставити сарадњу, односно окончати. После двонедељног тренирања, играчи ће поново да добију програм који морају да испоштују И да припремљени дођу на почетак припрема средином јула – рекао је Борис Ројевић.

Војводина ће од јесени паралелно играти две лиге, домаћу Суперлигу и регионалну Сеха лигу.

– У следећој сезони имаћемо много утакмица, буквално играћемо среда – субота, па нам је потребно да имамо и већи број играча. Биће то тешко испратити на високом нивоу. Због познате ситуације, како за сада ствари стоје, имаћемо и мањи буyет него ове сезоне, па ћемо да будемо приморани да ангажујемо много више млађих играча.

Руководство Војводине већ је разговарало са неколико већ ангажованих играча о продужењу сарадње, али и оним који ће од јесени обући црвено-бели дрес.

– Прво разговарамон са оним играчима који су већ били у клубу, биће ту много промена. Они имају предност, а потом ћемо да видимо кога да доведемо. Већ смо договори услове са неколико играча, нисмо потписали још уговоре, али је коректно да прво рашчистимо са оним играчима на које не рачунамо.

Борис Ројевић ће и даље да буде тренер јуниорске репрезентације Србије.

– Генерацију 2000. годишта очекује Европско првенство у Аустрији и Италији. Уместо у августу, оно ће да се одржи у јануару 2021.године, то би требало да се дефинитивно потвди у јуну. Ми би требало да играмо у Аустрији, а у групи, поред домаћина, још су Исланд и Норвешка – подсетио је Ројевић.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести