Рукометаши Војводине поразом у Нишу удаљили се од титуле

Отишли су рукометаши Војводине пуни енергије и мотива у Ниш где би победом обезбедили шесту у низу титулу првака државе.
rukomet Vojvodina
Фото: РК Војводина

У дуелу против Железничара 1949, директног конкурента за пехар, нису успели да парирају расположеном домаћину, изгубили су резултатом 15:21. Кратко је Војводина била на лидерској позицији, коју су опет преузеле Нишлије и имају бод више.

„Ушао сам у овај меч ровит и жао ми је што нисам могао више да помогнем, али повреда је била јача. Уместо мене, у игру је ушао млади Бранко Томић, који је одлично искористио добијену шансу. Било нас је мало у ротацији и мислим да је то главни разлог зашто нисмо могли да парирамо Железничару. Била је ово, пре свега, фер и коректна утакмица, а и права и тврда, како и доликује дуелу за титулу. Ми смо пали у финишу, а они су знали то да искористе“, рекао је леви бек Новосађана Божидар Надовеза.        

Остало је још једно коло у којем ће пасти одлука да ли ће пехар остати у Српској Атини, или ће Железничар 1949 објединити Куп и првенство.

„Ништа још није готово, борићемо се до краја. Потрудићемо се да против Партизана одиграмо добро, као што смо и до сада у плеј–офу, и чекаћемо исход меча између Железничара и Металопластике“, истакао је Надовеза.

Тренер Борис Ројевић рекао је да је поносан на играче и да је уз све проблеме који су их пратили целе сезоне ово њихов максимум.

„У Нишу се тешко добијају утакмице. Резултат 21:15 није реалан, јер је цео меч био на два, три разлике. Железничар је био квалитетнији састав, наш у овом тренутку можда и најбољи играч, голман Веркић, није имао своје вече, док њихов чувар мреже јесте. За нас су играли 18–годишњи Томић и две године млађи Јовица Николић и није било реално да пружимо већи отпор“, рекао је Ројевић.

У последњем колу Војводина мора да победи, или одигра нерешено с Партизаном како не би остала без Сеха лиге.

„У тешкој смо ситуацији због повреда које су нас задесиле и зато нам предстоји компликована утакмица. Имамо шансу да се домогнемо Сеха лиге, али иако останемо без ње, неће бити трагедија“, казао је Ројевић.

К. Буграски

Резултати

Железничар 1949 – Војводина 21:15 (9:7)

Партизан – Динамо                 33:32  (16:14)

Ц. звезда – Металопластика  22:30 (10:15)

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести