Рукометаши Војводине прокоцкали предност против Звезде (27:27)

НОВИ САД: У првој утакмици плеј офа за рукометаше, Војводина и Црвена Звезда играли су нерешено  27:27.
rukomet vojvodina zvezda RHA
Фото: Дневник/ Радивој Хаџић

Ни пет голова предности, средином другог полувремена, није било довољно рукометашима Војводине да тријумфално започну надметање у плеј-офу. Млада екипа Црвене звезде се максимално борила и изборила бод на тешком гостовању.

Иако су пре почетка сусрета Новосађани словили за благе фаворите, Звезда се растрчала и распуцала и имала контролу над резултатом. Домаћи су се трудили да успоре темпо и игру доведу у ситуацију која им одговара, а то је убрзо дало резултат. Чврста одбрана Воше коштала их је искључења, али их то није обесхрабрило и већ до средине првог полувремена имали су два гола вишка (10:8). Распуцао се Божидар Надовеза и одржавао актуелног шампиона у вођству које је два пута достигло три гола (12:9), али се упрони гости нису дали и умели су да узврате те да се приближе на два гола минуса до одласка на велики одмор.

У наставку, активирао се Милош Грозданић и водио актуелног шампиона до највеће предности на мечу (20:15), а испратили су га Вучковић и Стојановић. С друге стране, Бабић и Кљајић су били веома опасни по гол Војводине, а мало помало, како су стезали одбрану, Београђани су топили заостатак. У 50. минуту, Звезда је дошла до изједначења (22:22) и најавила неизвесну завршницу. успела је Воша да направи мини серију, али су гости стално узвраћали.

Фото: Дневник/ Радивој Хаџић

При резултату 26:25 за Звезду, црвено-бели из Београда су због грубог фаула добили двоструко искључење. Иако са два играча мање, играч Звезде Кљајевић је успео да пресече напад Војводине и да постигне гол из контранапада за 27:25.

Ипак, Војводина је на мање од минут до краја смањила предност. Десет секунди пре краја, Ројевић је затражио тајм-аут, организовао акцију за Грозданића који је с крила донео бод актуелном шампиону.

М. Р.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести