Рукометаши Војводине разбили Шамот

Рукометаши Војводине победили су Шамот и тако успешно стартовали у плеј-офу. Гости су одолевали 18 минута, након чега је Војводина потпуно преузела контролу и може се рећи рутински одиграла до краја. Подршку црвено-белима пружиле су рукометашице Минакве, а на трибинама могле су се видети и кошаркашице Војводине.
rukomet vojvodina FBakic
Фото: Dnevnik.rs

Утакмица је почела у уједначеном темпу, Војводина је постизала голове шутевима са дистанце, а Шамот уиграним акцијама које су се завршавали са линије од шест метара. како је утакмица одмицала Војводина је у одбрани играла све чвршће, те у 14. минуту стигла до четири гола предности. У наредним нападима гости су смањили на минус два али је Арсенић добрим одбранама својим саиграчима обезбедио нове шане које су они искористили и лако вратили предност.

До краја полувремена црвено-бели само су повећавали предност па је прво полувреме завршено са осам голова у њихову корист. Голетерски распуцани су били Јовановић и Орбовић са по шест голова, а са седам одбрана допринео је Арсенић. Не треба занемарити ни изванредног тинеyера Јелића који је у два наврата улазио да брани седмерац и оба пута био успешан.

Голом Пешића за вођство Воше од девет голова почело је друго полувреме. Гости су успели мало да се консолидују и да до 42. минута смање заостатак на минус шест. Ипак, то је било све што су могли, јер је Војводина потпуно држала конце у својим рукама, а до краја меча повећали су предност, углавном преко контри које је реализовао најбољи појединац меча Ђукић на 11 голова за коначних 33:22.

Војводина одбрану титуле и напад на пету узастопну наставља следећег викенда када ће дочекати директног конкурента Динамо из Панчева.

М. Фаркаш

Фото: Ф. Бакић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести