Рукометаши Војводине с Нексеом отварају СЕХА сезону

Рукометаши Војводине вечерас ће отворити први од пет фронтова на којима ће дејствовати у наступајућој сезони.
Svetislav Verkic
Фото: Светислав Веркић, фото: СЕХА

Њихово деловање биће усмерено на први меч Сеха лиге, где ће за противника имати хрватског вицепрвака и учесника фајнал-фора регионалног такмичења, екипу Нексеа. Прошлогодишње учешће Новосађана у регионалној лиги било је до сада најбоље од свих српских клубова.

– Трудићемо се да и ове сезоне оставимо што видљивији печат, поготово што ће бити квалитетнија од птерходне. У сваку утакмицу улазићемо максимално мотивисано и с намером да победимо. Знамо наш квалитет и нећемо се заносити нереалним амбицијама. Сеху ћемо искористити да се што боље уиграмо за оно што нас очекује, домаћи Суперкуп (17. септембра) са Динамом, национални Куп и плеј-оф – рекао је капитен и голман шампиона Србије Светислав Веркић.


Три трофеја реалност

Капитен Војводине сматра да ће бити неуспех ако ове сезоне не одбране сва три трофеја.

– У суштини, наше амбиције су исте као и претходне сезоне. Титула је под императивом, Куп и Суперкуп су наша обавеза. Уколико не освојимо један од ова три трофеја сматраћу сезоном неуспелом. Средином септембра јуришаћемо на Суперкуп, а победом над Динамом из Панчева били бисмо корак ближе остварењу нашег циља. Екипа има квалитет, само да нас заобиђу повреде.


Први ривал је зтари знанац, екипа Нексеа. Јесу Хрвати фаворити, али утисак је да Новосађани знају рецепт за евентуални успех.

– Нексе нама ништа ново у односу на прошлу сезону, имали су минималне промене у екипи. Добро их познајемо. Препустићемо им улогу фаворита и вребаћемо шансу из прикрајка. Претходне сезоне победили смо их на нашем терену, у Нашицама, иако смо били некомплетни, приказали смо одличну партију и на крају поклекли. Нисмо примили више од 21 гола што је против такве екипе одлично. Ни сада се неће играти на много голова, акценат ће бити на одбранама, где ће голмани имати велики удео. Ко буде расположенији славиће.


Преко Ловћена до Шпаније

Следећег викенда, 7. и 8. септембра, Војводина ће одиграти двомеч са Ловћеном( обе утакмице играју се  у Новом Саду) у оквиру ЕХФ купа.

– Самим тим што су Цетињани одлучили да се обе утакмице играју наговештава да немају  амбиције у овом такмичењу. Очекујем пролазак у следеће коло, где нас очекује Адемар Леон. На страни шпанског тима је и традиција и име, а с клупе их води чувени Кадењас. Част нам је што ћемо играти против таквог ривала. Даћемо максимум да му се одговарајуће супротставимо и прикажемо се у најбољем светлу – најавио је Веркић.


Веркић сматра да и поред четири нова играча екипа делује потпуно задовољавајуће.

– На окупу смо месец и по дана, нисмо имали много контролних утакмица, осим турнира у Добоју. Изненађен сам колико смо добро деловали, искусни Прибак и Сретеновић су се показали као права појачања, Вучковић је повратник, а најпријатније изненађење је био Медурић. Показали смо да имамо квалитет, Татрана смо победили с голом разлике, Извиђача са два, док смо са француским повратником у прволигашко друштво Шартром играли егал. Све у свему, имали смо запажен наступ и у потпуно сам задовољан учињеним – додао је Веркић.

Утакмица Војводина – Нексе игра се вечерас од 19 часова у СЦ Слана бара. Улаз је слободан, али је потребно да се узме карта на благајни.   

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести