РУКОМЕТАШИ ВОЈВОДИНЕ ТРОФЕЈЕМ У СВЕСРПСКОГ КУПУ ЗАВРШИЛИ 2023. ГОДИНУ: Полусезона за памћење

Од када су прошле године направили историјски успех и освојили све што се може освојити у Србији, а потом и Еврокуп новосадски рукометаши не стају.
1
Фото: Воша бриљира на свим фронтовима, фото: РСС

Неколико играча је напустило тим пред почетак нове сезоне, али исто тако дошла су сјајна појачања и екипа је храбро ушла у никад изазовнију сезону и није разочарала. На зимски одмор изабраници Бориса Ројевића одлазе са скором 14:0 у домаћем шампионату, обезбеђеним местом међу 16 најбољих екипа Лиге Европе, али и са седмим по реду пехаром у Свесрпском купу који је освојен у недељу победом над Борцем из Бањалуке 37:28.

Стратег Новосађана Борис Ројевић истакао је да екипа сада иде на заслужен одмор и да је задовољан игром.

– Ово је до сада најдоминантније освојен трофеј Свесрспког купа и поносан сам на све играче. Одиграли смо два сјајна меча и поприлично убедљиво славили против квалитетних екипа какве су Динамо и Борац и тако закључили полусезону за памћење. Сада нам следи одмор десетак дана, а потом поново рад и припреме за изазове који следе – јасан је шеф струке Новосђана.

Вошин голман Фран Лучин рекао је да није могао да замисли лепши крај године.

– Сваки трофеј нам је веома важан, али овај ми је посебно драг због начина на који смо до њега дошли. Одиграли смо врхунски у обе утакмице, а резултати све говоре. У полуфиналу смо убедљиво савлдали сјајни Динамо, а потом и бањалучки Борац и показали смо да смо екипа за велике ствари.  На невероватан начин смо одиграли последње три утакмице у години и имамо разлог за славље. Ипак, свесни смо да смо тек на пола пута и да нам узбудљивији и тежи део сезоне тек следи. Сада задовољни идемо на одмор, али мисли су нам на освајању нових трофеја – јасан је хрватски интернационалац.

В. Гвозденовић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести