Рукометаши Војводине веома добро почели сезону

Победом над Пекингом у Загребу (28:21), где иначе Кинези играју своје утакмице, рукометаши Војводине из два кола освојили су максималан број бодова и држе челну позицију А групе Регионалне Сеха лиге, заједно са Мотором из Запорожја.
Strahinja Stankovic/SEHA
Фото: Сеха лига/ Страхиња Станковић је најтрофејнији рукометаш Војводине

Према очекивању, Новосађани нису имали тежак задатак против симпатичних Кинеза, који су на моменте приказали завидно рукометно знање. Током утакмице ниједном нису угрозили Војводинину предност, а десно крило Страхиња Станковић био је немилосрдан, у првом полувремену имао је стопостотан учинак постигавши шест голова.Да подсетимо, Војводина је сезону отворила освајањем домаћег Суперкупа.

- С Кинезима се не игра сваки дан, помало је то било необично, као што је и њихова екипа. Иако нисмо имали довољно времена за припремање, лако смо пребродили ову Сеха препреку. Знали смо да су брзи и да играју добро један на један, као и то да само квалитетном одбраном можемо доћи до циља. У томе смо и успели, задржали смо њиховог најбољег играча пивота, који није постигао ниједан гол. Увек је тешко играти унапред добијене утакмице и држати концентрацију. После 20-ак минута то нам се и догодило, па су успели да нам се примакну на три гола – рекао је Станковић, напомињући да је мислио да су Кинези ниски, а испоставило се да су прилично високи, посебно бековска тројка и пивот.


Пехар Суперкупа битан

Станковић сматра да је освајање Суперкупа од велике важности за даљи ток сезоне.

- Битно је да се сезона отвори трофејем. На утакмици са Динамо видело се колико нам је било стало да подигнемо пехар. Ушли смо са грчем у утакмицу, али на крају смо показали да смо најбоља екипа у Србији, чак можемо да победимо и онда када не играмо најбоље.


У суботу (28. септембра) Војводину чека утакмица у Прешову.

- Татран је традиционално јак ривал и с обзиром на то да игра код куће, он је фаворит. Ушли смо у незгодан ритам, за 10-12 дана смо одиграли четири утакмице, а у наредних седам нас чекају још три – две у Сеха лиги (Татран и Мотор Запорожје) и у Купу ЕХФ (Адемар Леон). Највероватније у Прешову ћемо ићи у комбинованом саставу како бисмо одморни дочекали Мотор и Адема Леон, пошто нам је утакмица ЕХФ купа најважнија до сада. То никако не значи да у Прешов идемо с белом заставом. Са Татраном, кога предводе леви и средњи бек Оливер Рабек и Јануш Лапајне, смо недавно одмерили снаге на Добојском турниру, где смо их победили (21:20). То би могао да буде рецепт и за наредни дуел, добра дефанзива и што више лаких голова. Ако зауставимо Рабека и Лапајнеа можемо да се надамо добром резултату – сматра Страхиња Станковић који је са седам титула, пет Суперкупова и два Купа је најтрофејнији Војводинин играч.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести