Рукометаши Војводине забележили и трећи пораз у СЕХА лиги

Забележили су рукометаши Војводине и трећи пораз у регионалној СЕХА Гаспром лиги, поново на свом терену, али од Зегреба, веома квалитетног ривала и учесника Лиге шампиона.
Rukometasi Vojvoidne prave planove za Superkup
Фото: Рукометни клуб Војводина

На крају, пораз од осам голова разлике (21:29) и није тако страшан када се у обзир узме реноме противника, али и чињеница да су Новосађани у веома згуснутом распореду одигравања утакмица. Минулог викенда су црвено-бели играли двомеч првог кола квалификација ЕХФ Купа с грчким Дукасом и прошли даље, а већ у суботу их у Аранђаловцу очекује сусрет Суперкупа Србије са Црвеном звездом.

Борила се Војводина колико је могла јер је Загреб диктирао темпо и имао контролу током читаве утакмице, али дефинитвно игра иде узлазном путањом и ускоро треба очекивати да актуелни шампион Србије достигне жељени и препознатљиви ниво.

„Нисмо најбоље отворили утакмицу, у нападу смо шутирали из полушанси и неизграђених позиција и овако квалитетна екипа као што је Загреб је то одмах умела да казни. Ту је пала и одлука о победнику меча. Било је мало страха у првом делу, али друго полувреме било је много боље, истина, ривал је мало смањио гас, али ме радује наш помак и стрпљење у тренуцима када смо у заостатку. У неким минулим утакмицама тога није било и зато сам задовољан јер нисмо пали психолошки и то је веома позитивно“, рекао је тренер рукометаша Војводине Божо Рудић.

Један од најискуснијих у саставу нашег актуелног шампиона Ненад Вучковић истиче да је све до сада била припрема за веома битан предстојећи меч у Суперкупу.

„Ушли смо у сусрет са Згеребом доста бојажљиво, ваљда се нисмо још потпуно опоравили од пораза од Динама, још се негде тражимо у игри, али мислим да је евидентно да наша игра расте. Учимо из утакмице у утакмицу на нашим грешака, исправљамо шта можемо и надам се да ћемо ускоро доћи на жељени ниво. Оно што нам предстоји, меч Суперкупа, нам је у овом тренутку најважнији и спремни смо да се покажемо у најбољем светлу против Црвене звезде“, истакао је Вучковић.

М. Р.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести