Рукометаши Воше данас (18) дочекују Динамо у полуфиналу плеј-офа 

НОВИ САД: Рукометаши Војводине имају једну од најбољих сезона у протеклој деценији. Постићи то, није лако ако узмемо у обзир да су већ девет година прваци државе и неприкосновени у домаћим такмичењима.
r
Фото: Fran Lučin golman Vojvodine/Dnevnik (Vanja Fifa)

Данас за њих креће борба за нови трофеј шампиона Србије, а препрека у полуфиналу плеј-офа биће им Динамо из Панчева. Први меч игра се данас од 18 сати на Сланој бари. Други полуфинални  меч између рукометраша Партизана и Металопластике из Шапца игра се сутра у Београду.

Голман Војводине и један од најзапаженијих играча ове сезоне Фран Лучин истакао је да је атмосфера у тиму на високом нивоу и да верује у пролазак у финале плеј-офа.

- Не бежимо од тога да смо фаворити, поготово на Сланој бари, али далеко од тога да је Динамо слаб противник. Имају одличан тим, сјајан голмански тандем и знамо да су и они веома добри када играју код куће. Не смемо да заборавимо да су нас они уз Дубочицу једини победили у основном  делу и  то довољно говори о квалитету Панчеваца. Оно што је добро је да нама није важно ко је противник, имамо одличан тим и хемију и спремни смо да поново постанемо шампиони Србије - јасан је млади чувар мреже Новосађана.

Оптимиста је и тренер Борис Ројевић.  

- Спознаник и ривал. Динамо је подигао форму од када је искусни тренер Драган Марковић преузео тим. Победили су Партизан недавно када су контролисали целу утакмицу. Увек сам говорио да имају широк ростер и сјајан голмански пар. Против Динама играћемо најмање четири утакмице што је јако тешко некога победити четири пута за кратко време. Увек су наши мечеви били неизвесни. Иза нас је страшан распоред, већ сада се говори да је најбоља сезона, али само ако завршимо са трофејим - каже тренер Борис Ројевић.

В. Г.

Полуфинале

Данас

Војводина - Динамо (18)

Сутра

Партизан - Меалопластика (18)

Реванш утакмице  играју 16. и 17 маја, а евентуалне мајсторице 20. и 21. маја. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести