РУКОМЕТАШИ ВОШЕ ПОБЕДИЛИ ЛА РИОХУ У ШПАНИЈИ У ЧЕТВРТОМ КОЛУ ЛЕ На крилима Трнавца и Пуховског до нових бодова (ВИДЕО)

(Од нашег специјалног извештача) ЛОГРОЊО: Борба за друго место Ф групе рукометне Лиге Европе се и даље наставља. У судару два директна кандидата за пласман у топ-16 другог по важности клупског такмичења Старог континента, рукометаши Војводине су, у четвртом колу прве фазе групног такмичења, победили у Логроњу Ла Риоху, чиме су им узвратили за пораз од пре седам дана на Сланој бари.
r
Фото: Printscreen/Instagram/rkvojvodina_novisad

Овом победом Новосађани су учврстили друго место на табели Ф групе, и налазе се у предности у односу на шпанског представника да се пласирају међу 32 најбоље екипе у Лиги Европе. И поред тога, још ништа није решено, јер изабраници Бориса Ројевића морају да победе Алкалои у Новом Саду како би уз дански Силгеборг били сигурни за пролазак у наредну фазу такмичења.

Рукометаши Војводине, за разлику од првог меча у Новом Саду када су и поред слабије игра поражени минималним резултатом (24:25), сада су, у узвратном сусрету у Ла Риохи, заиграли много квалитетније, ангажованије, конкретније и са мање грешака. Иако су били без двојице играча из прве поставе, левог бека Грегора Оцвирка (повреда леђа против Силкеборга) и десног бека Милана Милића (повређен у првом мечу против Шпанаца), Новосађани су показали Ла Риохи где јој је место и да су у овом тренутку боља екипа. Овом победом и тријумфом над Алкалоидом у уторак у Српској Атини, Војводини би била широм отворена врата друге фазе групног такмичења, у којој би за ривале добила екипе из Е групе, првопласираног Фленсбурга и другопласирани Кадетен из Швајцарске. 

Већ уводни минути сусрета показали су да су Новосађани схватили Шпанце много озбиљније неко код куће. Одбрана је деловала много компактније, оштро, на ивици искључења, по чему су црвено-бели иначе и познати. Међутим, исландске судије нису имале много разумевања па су чак шест пута санкционисали искључењем играче Војводине. Томе је делом заслуга и Шпанаца који су их натерали на грубости брзим пасовима и зналачким играњем играча више. То је донело додатне проблеме тренеру Борису Ројевићу коме је, у ионако скраћеном ростеру због изостанка Оцвирка и Голубовића, носиоци дефанзиве Вуковљак и Пушица задобили по два искључења.


ЛИГА ЕВРОПЕ

Група А

Рај Некар Левен – Бенфика 29:30

Нант – Кристианштад 31:27

Група Б

АЕК – Бургдорф 29:34

Криен – Забрзје 30:30

Група Ц

Винтертур – Савехоф 29:32

Куенса – Горење 28:27

Група Д

Нексе – Бистрица 35:28

Скјерн – АБЦ Брага 32:25

Група Е

Кадетен – Ловћен 36:26

Фленсбург – Елверум 38:25

Група Ф

Ла Риоха – Војводина 29:32

Силкеборг – Алкалоид 35:31

1. Силкеборг       4      3      0      1      128:108     6

2. Војводина      4      3      0      1      116:108     6

3. Ла Риоха 4      1      1      2      108:119     3

4. Алкалоид  4      0      1      3      109:126     1

Група Г

Динамо – Фуксе 32:33

Шамбери – Извиђач 34:30

Група Х

Шробри – Констанца 28:29

Спортинг – Татабања 36:28


 

За разлику од одбране, напад је био за нијансу слабији. Поново је недостајала ширина напада, односно голови с крила, а у другом делу првог полувремена и пивота. Борис Пуховски је мудро креирао нападе Новосађана, Азиз је забијао када је то било најпотребније. Као резултат такве игре, српски шампион је у 23. минуту стекао четири гола предности (13:9), после 15-минутне резултатске клацкалице.

Блиставу ролу тада је започео Андреј Трнавац, коју је надоградио и до перфектности довео у наставку сусрета, када је спустио ролетну и са 19 скупљених одбрана Ла Риохине нападаче доводио до лудила. Предност је из минута у минут расла у корист Војводине, а Воркапић је био тај који је довео до осам голова (25:17) у 39. минуту. Водећим стрелцима Пуховском и Азизу, придружио се Милан Голубовић, који је имао огромно бреме на својим леђима, што се могло и осетити почетком утакмице. Издржали су Војводинаши и бреме од готово три пута више искључења и ставили свога ривала тамо где му је и место, у овом тренутку иза себе. Ројевић и његови пулени, после мале кризе у мечу против Ла Риохе у Новом Саду, вратили су се на победнички колосек у Лиги Европе и крупним корацима грабе ка топ-16 овог европског такмичења.

Већ у уторак на Сланој бари, Војводина дочекује Алкалоид из Скопља.

Јово Галић

ЛА Риоха – Војводина 29:32 (15:17)

ЛОГРОЊО: Палата спортова, гледалаца: 400. Судије: Петурсон и Трастарсон (Исланд). Седмерци: Ла Риоха 4 (4), Војводина 2 (2). Искључења: Ла Риоха 6, Војводина 16 минута.

ЛА РИОХА: Солер 2, Пресиадо 2, Фернандез, Абдул 1, Алвеш 2, Заја, Туа 3, Ортиз, Паласикс (7 одбрана), Д. Кадарсо 7 (4), Паломино 7, Е. Кадарсо 5, Али (7 одбрана).

ВОЈВОДИНА: Лучин, Шијан, Воркапић 2 (2), Вуковљак, Азиз 5, Ратковић 2, Трнавац (19 одбрана), Миленковић 1, Сунајко 1, Пушица 1, Рађеновић 1, Пешић, Томић, Роган 4, Голубовић 6, Пуховски 7.

 

 

 

EUR/RSD 117.0706
Најновије вести