РУКОМЕТАШИ ВОШЕ СЛАВИЛИ ПРОТИВ РАДНИЧКОГ У СУПЕРЛИГИ СРБИЈЕ Индивидуални квалитет пресудио

Рукометаши Војводине савладали су Раднички у Крагујевцу у трећем колу Суперлиге Србије. Изабраници Бориса Ројевића су брзо желели да дођу до осетније предности, али су их домаћи изненадили. Ипак, домаћи су у финишу сусрета додали гас и освојили два бода.
r
Фото: Detalj sa meča u Kragujevcu/RK Vojvodina

Уводни минути донели су солидну борбу и обе екипе су добро отвориле меч. Очекивало се да фаворити из Новог Сада стекну, а потом и одржавају предност, али су храбри домаћини то спречили и играли барабар са шампионима.

Крагујевчани су били убојити са крила и долазили су до погодака преко двојице Милоша, Баруџића и Мутавџића.

Раднички је играо на високом нивоу и када год би Војводина поравнала резултат брзо су стицали предност и контролисали утакмицу. Вошу су у животу одржавали Стефан Сунајко и организатор игре Борис Пуховски. Голмани Фран Лучин и Андреј Трнавац поново, као против Звезде нису били на уобичајеном нивоу. Ипак на одмор је са минималном предношћу отишла Воша голом Симе Шијана у последњим секундама првог полувремена.


Резултати:

Раднички - Војводина 24:29

Уб - Врање 28:29

Пролетер - Дубочица 20:33

Металопластика - Југовић 34:18

Недеља

Партизан - Обилић (19)
 

Понедељак
Црвена звезда – Динамо (17.30)


У наставку сусрета виђена је слична игра. Домаћи нису одустајали и потврдили су да су тврд орах. Ипак, Новосађани су их полако ломили и одржавали предност.

Што се меч више ближио крају публика је била све гласнија и подржавала је Раднички. На истеку 53. минута гости су имали два гола предности (22:24). У других 30 минута разбранио се голман Воше Андреј Трнавац и дао ветар у леђа саиграчима. Војводина је на пет минута до краја сусрета отишла на недостижних четири гола предности те је тако уписала нови тријумф у Суперлиги Србије.

Најбољи актер утакмице био је талентовани бек Воше Симо Шијан.
 

В. Г.

Раднички - Војводина 24:29 (14:15)
 

КРАГУЈЕВАЦ: Хала Језеро, гледалаца 300. Судије: Боричић и Марковић (Београд). Седмерци: Раднички 3 (2), Војводина 2 (1). Искључења: Раднички 12, Војводина 18 минута.
 

РАДНИЧКИ: Вељковић, Маљевић, Станисављевић 3, Давидовић 2, Мутавџић 3, Перић, Мојсиловић, Баруџић 7 (1), Кнежевић, Утвић, Станојев 3, Панић 5 (2), Станојевић, Јовановић (5 одбрана), Ивановић, Барјактаревић 1.

ВОЈВОДИНА: Лучин (3 одбране, 1 седмерац), Трнавац (4 одбране), Шијан 4, Воркапић 2, Милић 1, Оцвирк 1 (1), Азиз 4, Миленковић, Сунајко 6, Пушица, Рађеновић 2, Пешић 3, Роган 1, Голубовић 1, Пуховски 3, Шуиреф 1.
 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести