РУКОМЕТАШИЦА СРБИЈЕ ТЕОДОРА ВЕЛИЧКОВИЋ НАКОН ОСВОЈЕНЕ ДУПЛЕ КРУНЕ СА ЦРВЕНОМ ЗВЕЗДОМ: Сан постао јава

Рукометашице Црвене звезде амбициозно су почеле сезону у Суперлиги и најављивале су напад на најважније домаће трофеје. Иако је било скептика да ли црвено-беле, одмах након повратка у елиту, могу до титуле сада их више нема.
СРЛ
Фото: СРЛ

Изабранице Саше Бошковића су у финалу плеј-офа Суперлиге савладале Железничар у два наврата (30:28, 36:32) и тако први пут у клупској историји постале првакиње државе. Београђанке су претходно освојиле и Куп Србије савладавши управо Железничар са 32:30.Једна од најконстантнијих играчица Црвене звезде најуспешнијој сезони била је Теодора Величковић, која је добрим играма пронашла пут и до репрезентације. Величковићева је на полусезони стигла из Наисе и постала важан шраф у машинерији Саше Бошковића.

Фото: СРЛ

– Направиле смо невероватан успех и заиста урадиле оно што нико сем нас није очекивао. Савладати Железничар два пута није било нимало лако. Знале смо да ће нас публика подржати и у Инђији и сматрам да смо овом титулом обрадовале све навијаче. Имале смо благе осцилације у другом мечу, али смо биле непоколебљиве у намери да у Срему завршимо посао. Поред добре игре красила нас је фокусираност у кључним моментима – почела је причу за „Дневник“ Теодора Величковић која је нашла место и у идеалној постави Суперлиге.

Фото: СРЛ

Када је реч о целокупној сезони Величковићева је истакла да је екипа радом заслужила успехе и да је комбинацијом квалитета и искуства све могуће.

– Дошла сам у Звезду пред пролећни део првенства и чим сам стигла било ми је јасно да екипа има победнички карактер.  Желеле смо да освојимо оба трофеја и успеле смо, али наравно томе су претходили напорни тренинзи, видео анализе и стварање добре хемије унутар екипе. Сада је време за одмор, заслужили смо га – закључила је Звездина узданица.

В. Гвозденовић


Наиса

Утакмица: 10

Голова: 51

МВП: 1



Црвена звезда

Утакмица: 12

Голова: 62

МВП: 1



Лична карта

Позиција: Леви бек

Година рођења: 2001

Висина: 175

Тежина: 65


 

EUR/RSD 117.0802
Најновије вести