Рукометашице Србије изгубиле и други меч на Купу Карпата

Рукометашице Србије доживеле су и други пораз на Купу Карпата у Букурешту пошто су у мечу за треће место славиле Рускиње.
rukometasice srbije, rss
Фото: Рукометашице Србије, фото: РСС

Олимпијске шампионке победиле су екипу селектора Љубомира Обрадовића са само голом разлике (32:33). Као и у првом сусрету на овом турниру, када су изгубиле од домаћина Румуније (26:29), српске рукометашице приказале су одличну игру у првом полувремену. У наставку су  биле на истом нивоу, имале су у 41. минуту и предност од три гола (23:20), али је завршница припала првакињама из Рија.

Репрезентативке Србије данас се враћају у Београд, где ће остати до среде, када је заказан полазак за Француску на Европско првенство. Наше рукометашице играће у групи са Пољском, Данском и Шведском, а шампионат Старог континента почиње 29. новембра и трајаће до 16. децембра. Селектору Обрадовићу пао је камен са срца пошто повреда колена једне од најбољих у тиму, Драгане Цвијић, није озбиљна. Пивотменка Србије није била са саиграчицама у Румунији, остала је да одради потребне прегледе и истакла је да ће бити максимално спремна за европско првенство.

К. Б.

РусијаСрбија 33:32 (14:17)

БУКУРЕШТ: Хала Поливалента, гледалаца: 1.000, судије: Барбу и Манафу (Румунија). Искључења: Русија 8, Србија 10 минута. Седмерци: Русија 6 (3), Србија 9 (5).

РУСИЈА: Седијкина, Кочетова 3, Сен 3, Судакова 1, Самокина 7, Макејева 4, Малашенко 1, Манагарова 6, Скоробогаченко 1, Трусова, Маслова 2, Фролова 1, Снопова, Никитина 2, Баркалова, Маркова 2.

СРБИЈА: Радосављевић 1, Крпеж Шлезак 4, Лекић 3, Стевин, Лавко 6, Ковачевић, Николић 5, Радојевић Т. 1, Поп Лазић 5, Радојевић Д. 1, Вукајиловић 2, Томашевић, Стоиљковић 4, Пантић, Чолић, Дмитровић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести