Рукометашице Србије отпутовале у Шведску на реванш

Женска рукометна репрезентација Србије отпутовала је у шведски град Шевде, где ће у суботу од 16 часова играти меч четвртог кола треће квалификационе групе за Европско првенство које ће се у децембру одржати у Француској.
Rukometasice pevaju himnu/RSS
Фото: Rukometni savez Srbije

Победа над Швеђанкама би и дефинитивно потврдила пласман Српкиња на шампионат Старог континента, а практично би решила и питање првог места које доноси боље место пред жреб.

Први меч у нишкој хали "Чаир" решен је победом Српкиња 30:23 (9:15) после сјајног преокрета пред 2.500 гледалаца.

"Резултат првог меча био је и више него позитиван. Са сваким окупљањем ће бити још боље, јер ћемо се боље упознати и одлучније ћемо кренути на гол. Морамо да искористимо још више наш тандем пивотмена, који је по мом мишљењу један од најбољих на свету. Идемо корак по корак, не можемо пет унапред. У добром расположењу путујемо у Шведску", рекао је селектор Љубомир Обрадовић.

Он је додао да су његове изабранице показале у Нишу да могу да се носе са Швеђанкама и због тога најављује напад на нову победу.

"Плус седам из Ниша не може да завара. Инсистирам да је спречавање контранапада изузетно битно, што смо видели у првом полувремену прве утакмице када смо примили доста лаких голова. Не могу да нас заварају ако у том сегменту будемо добри. Жеља, хтење да ми то можемо, све то мора да буде присутно. На позициони напад нећемо изгубити утакмицу. Швеђанке се нису снашле на нашу 6-0 одбрану у другом полувремену. Сада ће је студирати као шахисти, тражиће пукотину у њој. Покушаћемо да је још усавршимо", рекао је Обрадовић.

Катарина Томашевић, голман наше репрезентације, била је јунакиња победе јер је на крају утакмце сакупила 22 одбране.

Фото: RSS

"Као што смо брзо заборавиле прво полувреме у Нишу, изашле на терен и савладале Швеђанке са 13 голова до краја утакмице, тако и сада све остављамо иза нас. Имамо лепу залиху од седам голова, која нас је приближила првом месту у групи, али је нећемо чувати. Идемо у Шведску да се надигравамо, да покажемо карактер и наставимо добру серију партија од децембра са Светског првенства. Надам се да ће девојке поновити ниво одбране из Ниша, да ћемо се борити максимално, а онда ће и нама на голу бити много лакше да будемо на нивоу", казала је Томашевићева.

Квалификације за Европско првенство, Група 3

Субота

16.00 Шведска - Србија

Недеља

19.00 Македонија - Фарска Острва

Табела:

1.Србија

3

3

0

0

99:70

6

2.Шведска

3

2

0

1

94:71

4

3.Македонија

3

1

0

2

75:86

2

4.Фарска Острва

3

0

0

3

50:91

0

 

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести