Рукометашице Србије почеле припреме за ЕП у Словенији

БЕОГРАД: Женска рукометна репрезентација Србије почела је финалне припреме за предстојеће Европско првенство, које ће од 4. до 20. новембра бити одржано у Словенији, Северној Македонији и Црној Гори.
r
Фото: Tanjug/Rukometni savez Srbije

У саопштењу Рукометног савеза Србије се наводи да ће наше играчице тренирати у Спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови до другог новембра и поласка у Цеље на ЕП.

Србија ће на ЕП играти у Групи Б у Цељу са селекцијама Данске, Шведске и Словеније.

У Групи А у Љубљани играће Норвешка, Мађарска, Хрватска и Швајцарска, Групу Ц у Скопљу чине Француска, Холандија, Северна Македонија и Румунија, а у Групи Д у Подгорици играће Пољска, Црна Гора, Немачка и Шпанија.

Након прелиминарне фазе, главна рунда такмичења биће одиграна у Љубљани и Скопљу, док је финални викенд на програму у главном граду Словеније од 18. до 20. новембра.

Мислим да ће бити сасвим довољно времена да се уиграмо за ЕП. У глобалу никада немамо довољно времена да се припремо за ЕП, али желимо да ово време до почетка континенталног шампионата максимално искористимо. Налазимо се у тешкој групи, биће баш неизвесно. Биће тешко, али све зависи од нас. Како се будемо спремиле тако ћемо и проћи на ЕП. Битно је да се што боље припремимо у овом периоду, како би показали што бољи резултат на ЕП. Мислим да ће 10 дана бити сасвим довољно, изјавила је српска рукометашица Јована Стоиљковић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести