Рукометашице Србије спремне за дуеле са Италијом

Женска рукометна репрезентација Србије стигла је у Падову, где је у суботу у 16.30 часова чека први меч баража за Светско првенство у Немачкој.
Поп Лазић
Фото: Рукометни савез Србије/Слађана Поп Лазић

Противник је Италија, селекција која је била жељени ривал сваке од репрезентација из јачег шешира у жребу, али селектор Љубомир Обрадовић и његове изабранице на терену, више пута су поновили, да до опуштања неће доћи.

- Већ смо играле са њима, тако да неће бити великих изненађења. Леви бек Нидервизер не игра, а она је поред десног бека најопаснији део екипе. Без обзира на то, наше је да се сконцентришемо на нашу игру и испоштујемо шта нам тренер каже. Фаворити јесмо, али не потцењујемо ривала. Сигурна сам да ће Италијанке дати све од себе код куће, али исто тако ћемо и ми, јер је ово тек почетак припрема за оно што нас чека на даље - каже десно крило Катарина Крпеж Шлезак.

Србија је на путу до Европског првенства 2016. у Шведској, у два наврата лако савладала Италијанке (36:18 и 32:19), али то девојке неће опустити, обећава и Слађана Поп Лазић:

- Добро их познајемо. Лако смо их победиле у претходним квалификацијама, тако да не би требало да буде изненађења. У сваком случају, спремне смо да одговоримо на све.

Други меч је на програму у среду, 14. јуна у Нишу са почетком у 18 часова.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести