РУКОМЕТАШИЦЕ СРБИЈЕ У СРЕДУ ДОЧЕКУЈУ БУГАРСКУ У КВАЛИФИКАЦИЈАМА ЗА ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО: Са младим тимом по европску визу

Женска рукометна репрезентација Србије налази се у Зрењанину где ће у среду од 18 часова играти са Бугарском у квалификацијама за Европско првенство које се игра наредне године у Мађарској, Аустрији и Швајцарској.
1
Фото: Јована Јововић преузима одговорност, фото: РСС

Србија се налази се у Групи Г са Бугарском, Црном Гором и Турском. Селектор Урош Брегар ће искористити предстојеће утакмице да у ватру баци нове играчице које би требало да буду ослонац екипе у наредним годинама. Након дуела са Бугарском наше репрезентативке отићи ће у Турску на мегдан домаћину у недељу од 16.30 часова.

Након смене генерација у националном тиму леви бек Јована Јововић израсла је у лидера и биће важан шраф у екипи Уроша Брегара.


Српкиње мисле и на шампионат света

Иако је фокус усмерен на квалификације за Европску рукометну смотру, на видику је и Светско првенство које се игра ове године од 30. новембра до 17. децембра.

– Једва чекам Светско првенство и сигурна сам да су и остале деовјке узбуђене. Не знам како је код других девојака, али ја сам јако узбуђена. Немамо никакав притисак, али увек екипе које тако одлазе на велика првенства направе искорак. Верујем у наш млади тим и исто тако да у наредних десет година можемо да трајемо као екипа и да се развијамо играјући на најважнијим такмичењима – закључила је Јововић.


– Чека ме тотално другачија улога. До сада сам увек била иза старијих играчица, али сада стечено искуство много да ми значи. Имала сам сјајну сарадњу са Јованом Сотиљковић. Све то ми је улило самопоуздање и сматрам да могу много да помогнем играјући у најдражем дресу – јасна је Јововић.

Пивот Србије Катарина Бојичић истакла је да је Бугарска непознаница, али да екипа има солидне шансе да слави.

– Узбуђена сам пред нови почетак и сматрам да смо довољно кавлитетне да стартујемо са две победе. Тешко је играти против тимова попут Бугарске са којом се нисмо састајале много пута, док смо с друге стране у више наврата победиле Турску и знамо како да наставимо низ победа против њих – рекла је Бојичић.

В. Г.

КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЕП

Група Г

Среда

Србија – Бугарска (18)

Црна Гора – Турска (18)

Недеља

Бугарска – Црна Гора (16)

Турска – Србија (16.30)

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести