Рукометашице Србије вечерас се састају са Црном Гором  (18)

Женска рукометна репрезентација Србије, упркос поразу од Русије у последњем колу Б групе, пласирала се другу фазу на Светском првенству у Шпанији. Изабранице селектора Уроша Брегара нису успеле да пруже јачи отпор одличним Рускињама, које су свакако међу фаворитима за освајање титуле.
1
Фото: фото: Стар спорт

Наше девојке окренуле су се наставку такмичења, а наредни противник биће им селекција Црне Горе, којој је победа над Анголом донела пласман у другу рунду. Поред њих, Српкиње се у новоформираној групи 1 налазе са селекцијама Пољске, Словеније, Француске и Русије, с тим да се с Пољакињама у Рускињама неће поново састајати. Након дуела с Црном Гором, наше девојке ће у суботу играти против Француске, која ће свакако бити у улози фаворита. Занимљиво ће бити и у понедељак, када ће снаге одмерити актуелни олимпијски шампион Француска њен ривал из финала у Токију - Русија.

Наше рукометашице су јуче одрадиле тренинг у Гранољерсу, где ће играти у наставку Шампионата.

- Испратили смо резултате, али нисмо успеле да у потпуности погледамо све утакмице - рекла је репрезентативка наше земље Ивана Митровић. - Знам да репрезентација Црне Горе има подмлађену екипу, а у тиму је доста играчица Будућности. Мислим да имамо лепу прилику да победимо, без потцењивања ривалки. Пресудиће већа воља и жеља и једино тако можемо да постигнемо добар резултат. Многе од девојака из Црне Горе знам, јер играм с њима. Знам да их карактерише агресивна одбрана, на ивици фаула и у тиму је доста нових, перспективних играчица. Упозната сам с њиховим системом и филозофијом рада, како у Будућности, тако и у репрезентацији.

Ана Којић, десно крило селекције Србије, крљатко се осврнула на деул с Рускињама.

- Веровале смо у победу против Русије, јер се заиста осећамо као сложни тим, и на терену и ван терена - нагласила је Којићева. - Можда је реално то да су ривалке тренутно боље од нас, али морамо да будемо свесне тога да је ово успех за нас, односно да смо оствариле циљ који смо поставиле, а то је пролазак у другу фазу такмичења. Утакмице у Групи 1 неће бити ни мало лаке, а први ривал су нам Црногорке. Имале смо кратки предах, а сада смо већ посвећене оном што је пред нама. Верујем да можемо да забележимо вечерас победу и уложићемо максимум напора да то и урадимо.

Вечерашњи дуел између Црне Горе и Србије у Гранољерсу почиње у 18 часова, уз пренос на другом каналу РТС-а.

 В. Гвозденовић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести