Рукометашице Војводине дочекују Раднички из Крагујевца

После два гостовања и исто толико пораза (Бекамент и Наиса) рукометашице Војводине заиграће пред својом публиком. У суботу од 20.15 часова у СЦ Слана бара дочекаће вицешампионски састав Радничког из Крагујевца, која и ове сезоне има изузетно добар и квалитетан тим.
с
Фото: Dnevnik.rs

- Први пораз у Аранђеловцу можемо себи донекле да и опростимо, али не и наш приступ у том мечу, као и губитак бодова у Нишу. У оба сусрета пад у игри у другом полувремену нас је много коштао. Уз то, против Наисе промашених десетак зицери дошло нам је главе, што нам Нишлијке на свом терену нису опростиле. Иза нас су два болна пораза, али шта је ту, идемо даље, чека нас нови ривал - рекла је капитенка Војводине Милица Ђукић.

Она се нада да почетни порази неће оставити трага на коначан циљ имајући у виду да је сезона тек почела.

- Све то може да се надокнади, али с обзиром на састав екипе заиста нисмо очекивали такав почетак сезоне.

Крагујевчанке су можда на папиру и фаворити.

- Играчице Радничког знају где долазе и шта их чека. Даћемо све од себе да овога пута бодови остану у Новом Саду, јер морамо да играмо под императивом победе. Крагујевчанке имају искусну Гоцу Ђилас, која је прошле сезоне понела више од 10 ласкавих МВП награда. Играју агресивно, јесу ослабљене, али то не значи да ћемо их олако схватити. Спремили смо се за освајање бодова, која би нам много значила у наставку такмичења.


Субота

Бекамент ББ – Јагодина (18)         

Војводина – Раднички (20.15)

Недеља

Београд – Медицинар (15)

Ц. звезда – Железничар (18)          

Бор РТБ – Наиса (19)

Табела: 1. Јагодина 4, 2. Бекамент ББ 4, 3. Железничар 4, 4. Медицинар 4, 5. Наиса 2, 6. Бор РТБ 2, 7. Младост НП 2, 8. Раднички 2, 9. Врбас 0, 10. Војводина 0, 11. Црвена звезда 0, 12. Београд 0.


Овог лета, у последњих пет сезона, Војводина је претрпела највеће промене, а на клупу је сео Радан Ровчанин.

- Навикли смо се на нови начин рада, а оно што тренер захтева од нас, јака одбрана, брза игра и лаки голови, смо прихватили. Имамо квалитетног десног бека Нину, пивота Дамјану, изузетног левог бека Лану, које својим партијама потврђују да су се прилагодиле новој средини и тренеру. Чини ми се да смо много квалитетнији него прошле године, само да то још на терену покажемо.

Новосађанке су Радничког победиле на турниру на свом терену пред почетак сезоне.

- На турниру смо одиграле јако добро, а ту игру још нисмо показале у првенству. Ово је прилика да нас види наша публика, која може присуствовати утакмици. Обе екипе гаје исти стил игре, добро се познајемо, тако да очекујем добру, борбену и квалитетну утакмицу - казала је Ђукићева.

Ј. Галић

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести