Рукометашице Војводине се припремају за суперлигашко надметање

Рукометашице  Војводина овог лета су кренули са великим оптимизмом и надом да се неће поновити прошла сезона када су се, сплетом разних околности, бориле за опстанак у Суперлиги.
zrk vojvodina
Фото: Екипа Војводине пред нову сезону, фото: приватна архива

У клубу су склони размишљању да ће бити изненађење овогодишњег такмичења и да ће се борити за улазак у плеј-оф.

Екипа је у тренажном погону и чврсто решена да испуни очекивања управе и тренера Милета Зечевића.

- Ангажовали смо тренера Милета Зечевића, који је 2012/13 увео екипу у Суперлигу. Наше амбиције су велике, а свесни смо да ће на њих утицати много фактора - рекао је председник клуба Мишко Томић.

Недостаје још неколико играчица да се заокружи ркипа.

- Радимо на томе да попунимо позицију десног бека, чекамо одговор жељених играчица. Још неке позиције нисмо успели да решимо због изненадног одласка неких играчица на које смо рачунали. Састав је млад, прикључили смо првој екипи и неколико јуниорки. Свакодневно нам се јављају  рукометашице намерне  да приступе нашем клубу, пошто долазе у Нови Сад да студирају. До почетка сезоне настојаћемо  да сачинимо екипу за респект, уз веровање  ћемо да будемо бољи него прошле године.     

За сада  све функционише какао ваља.


Састав

За ЖРК Војводина ове сезоне наступиће: голмани Невена Радојчић, Сара Ивошевић и Ања Гутеша, лева крила Мила Чаушевић, Анамарија Вулић, леви бекови: Јована Величковић, Емилија Лазић и Милица Ђукић, средњи бекови Ана Лазић, Ива Кнежев и Јелана Зечевић, десна крила Тамара Жарковић и Тамара Новосел и пивоти Ивана Берак и Милица Ловрић.

Стручни штаб: шеф струке Миле Зечевић, тренер голмана Јасмина Гутеша и физиотерапеут Марко Орловић. 


- Финансијска ситуација, као и код  других, није баш најсјајнија. У односу на прошлу сезону, која је прекинута због коронавируса, сада смо због изостанка трошкова успели мало да се консолидујемо. Сада је упитна реализација неких пројеката одобрених од Града, а рачунали смо на тај новац. Надам се да ћемо финансијски  да пребродимо до децембра без потешкоћа.  Војводина ће да да све од себе да стигне четвртог места, пошто су Јагодина, Бекамент и Наиса далеко испред свих у Лиги.

- Те три екипе су и финансијски далеко искорачиле. Ми смо у склопу нашег буyета правили тим, који је вредан бар средине табеле, а сматрам да смо кадри да будемо и четврти и да  тако изађемо на европску сцену.

Још увек није одлучено шта ће се радити са млађим узрстима.

-  Имамо три узрасне категорије и још увек нисмо донели одлуку да ли ћемо их све укључити  у лигашка такмичења. Срећом, здраве су, воде рачуна и добро тренирају.

Било је размишљања о оформирању  друге екипе.

- Ове године Друга лига север је спојена у једну групу од 14 екипа, што изискује додатне трошкове. Видећемо да ли ћемо пријавити екипу, или ћемо девојчице дати другом клубу на двојну регистрацију. Имамо још времена да одлучимо о томе – казао је Томић. 

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести