Рукометашице Војводине вребају плеј-оф из прикрајка

С припремама су почеле рукометашице новосадске Војводине под будним оком новог шефа стручног штаба Радана Ровчанина. Управа је утврдила приоритет и амбиције.
f
Фото: Дневник/Ф. Бакић

- Нисмо били у потпуности задовољни са шестим местом прошле сезоне, па смо повукли потез и ангажовали новог тренера Радана Ровчанина, с којим већ две-три године покушавамо да направимо сарадњу. Ето, сада смо успели у томе. Иначе, Ровчанин је и селектор женске репрезентације БиХ - рекао је председник ЖРК Војводина Мишко Томић.

Амбиције су велике.

- Основни циљ јесте да стабилизујемо екипу, да направимо спој младости и искуства, да девојке дају максимум и да се пласирамо што боље на табели. Наравно, ако се укаже прилика за нешто више, као што је то плеј-оф, нећемо је пропустити. Од нас се то очекује, поготово што имамо пуну подршку Управе за спорт Града Новог Сада.

Током лета отишла је Емилија Лазић (Румунија), а стигле су - пивот Дамјана Бошњак (Јединство Брчко), десни бек Нина Миловановић (Осијек) и леви бек Лана Мијаиловић (Медицинар).

- По мени, највеће појачање је довођење искусног тренера Ровчанина, који је водио Вождовац, Црвену звезду, са женском јуниорском репрезентацијом Србије је освојио прво место на ЕП Б дивизије, а сада је актуелни селектор рукометашица БиХ – казао је Томић.

Припреме су почеле на светог Илију, а тренер се нада да ће играчице бити “громовници” у Суперлиги.

Фото: Дневник/Ф. Бакић

- Одрадили смо десетак дана припрема и у потпуности сам задовољан. Надам се да ћемо имати довољно времена, до 12. септембра, да укомпонујемо екипу, а иначе очекујем да ће шампионат бити изузетно занимљив. Јагодина ће бити неприкосновена, а за преостала три места која воде у Европу биће жестока конкуренција. Ту мислим на Медицинар, Бекамент, Железничар из Инђије, крагујевачки Раднички, Наиса, ту смо и ми из потаје. Никога нећемо превише респектовати, ни потцењивати - рекао је Ровчанин.

Нови тренер се нада да ће екипа расти и напредовати из дана у дан.

- Обећавам максималну посвећеност и верујем да ћемо остварити бољи пласман од прошле сезоне. Један од приоритета биће да у екипу укомпонујемо неколико играчица из сопственог погона. У склопу припрема одиграћемо пет-шест контролних утакмица, што би било довољно за уигравање. Много тога очекујем од турнира коме ће наш клуб бити домаћин пред почетак првенства, када ћемо одиграти три-четири утакмице - изнео је део плана тренер Војводине.

Ј. Галић

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести