Рукометашице Железничара из Инђије шампионке Србије

Железничар – Бекамент 24:23 (12:11)
rukomet
Фото: pixabay.com

ИНЂИЈА: СЦ Инђија, гледалаца:700. Судије: Боричић и Марковић (Београд). Седмерци Железничар 8 (7), Бекамент 3 (3). Искључења: Железничар 12, Бекамент 12 минута. Црвени картон Зорана Чаврић (Железничар) и Зое Петровић (Бекамент)

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Жак, Чаврић 2, Чочај, Табак 9 (6), Тодоровић, Ковачић, Паунић 3 (1), Жакула, Симић 1, Живков 4, Чинку, Игњатовић, Јовановић 4, Бакша, Васиљковић (18 одбрана), Тешић 1.

БЕКАМЕНТ: Митровић, Атансковић, Радојичић 1, Прековић 2, Степановић 2, Станојловић 1, Анић 1, Петровић 2, Маленовић, Симић ( 10 одбрана), Анкић 1, Рајовић 1, Агатуновић 3, Нићировић, Манчић 1, Гаровић 8.

Рукометашице Железничара из Инђије савладале су Бекамент у дургом мечу финала Аркус лиге и тако први пут у историји клуба дошли до титуле шампиона државе. Сремице су одиграле борбено од првог до последњег минута и својом срчаношћу показале да заслужују трофеј државног првака.

У уводним минутима сусрета Инђијке су играле растерећено и после десет минута игре имале су предност (5:3). Изабранице Саше Бошковића успеле су да се консолидују, те су постигле три брза гола и по први пут повеле. У домаћем саставу бриљирала је Дуња Табак која је када год би имала лопту урадила добру ствар за своју екипу, био то продор или изнуђен седмерац. Екипи је здушно помагала и голманка Јована Васиљковић, на тренутке је изгледдало да Васиљковићева не може да буде савладана. У првом полувремену виђено је доста грубих стартова, али креативних потеза који и доликују финалу државног првенства.

У наставку сусрета највише захваљујући Сањи Гаровић Бекамент је успевао да буде у егалу, а на тренутке и да има гол предности. Инђијке су у другом делу заиграле нешто грубље те су често на терену имале играчицу мање, што су гошће одлично искористиле и након 40 минута игре имале су предност (14:18). Улог је био велики те се играчице нису штеделе што је довело до неколико повреда, које срећом, нису биле озбиљније природе.  Ношене одличном подршком са трибина домаће играчице су се вратиле у меч и тако и даље веровале да могу до историјске титуле у свом граду. Наставиле су играчице Железничара са грубом игром због које су у једном тренутку имале две играчице мање али нису дозволиле Бекаменту да се поново резултатски “одлепи”. У последњим секундама сусрета при резултату (23:23) лопта се нашла у рукама Јоване Јовановић која је из немогуће позиције постигла гол и тако донела Железничару први трофеј у историји. За најбољу играчицу Аркус лиге проглашена је голманка Железничара Јована Васиљковић, док је трофеј за најбољег стрелца лиге припао Дуњи Табак.

В. Гвозденовић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести