Рукометашима Војводине Куп Србије

Капитен рукометаша Војводине Светислав Веркић подигао је први пехар у овој сезони и то онај намењен победнику националног Купа “Проф. др Бранислав Покрајац”.
r
Фото: rss.org.rs

Изабраници Бориса Ројевића били су бољи од Металопластике из Шапца победивши их у финалу 19:17. Војводина је из осам финала изашла као победник у шест (2006, 2011, 2015, 2019, 2020. и 2021.), док су Шапчани из два покушаја само једном тријумфовали (2016.), где су им у одлучујућој утакмици такође Новосађани били ривали.

Иако је Војводина у првенству стартовала убедљиво, судар сехалигаша протекао је у прилично неизвесној, борбеној, али не и за око лепој игри. Од почетка утакмице обе екипе су кренуле на све или ништа. Војводина са својом стандардном 6-0 зоном, док је Металопластика спремила изненађење у виду “посластице” са Бабићем истуреним дубоко напред. Тако је Бабић правио пометњу у редовима Новосађана и ометао Прибака у намери да прави и осмишљава акције. То је уносило огромну нервозу у црвено-беле редове, па су као последица дошле грешке и промашаји зицера са шест метара. Војводину је у резултатском прикључку држао леворуки бомбардер Јовица Николић.

Шапчани су добили невероватну снагу и мотив, чију су игру предводили сјајни Лука Митровић и Војислав Брајовић. Управо они су “кривци” што одбрана Војводине није била довољно кохезиона колико и борбена. Митровић ју је пролазио и постизао лаке поготке, па су се чивијаши нашли у позицији да буду у вођству један-два гола разлике. Иако нису пружали препознатљиву игру, Новосађани су успели да истопе заостатак захваљујући грешкама ривала. Црвено-бели су чак имали прилику да у последњем нападу оду са голом предности на одмор, али је голман Милан Бомаштар зауставио шут Шотића.


Вучевић: Браво момци, улепшали сте нам недељно вече!

Још једна титула је уписана и то трећа узастопна! Осми пехар стиже у дом шампиона на Сланој бари. Надам се да ће нашој "Воши" у наредним годинама ормар за трофеје постати мали. Браво, момци, улепшали сте нам ово недељно вече!, поручио је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић на свом инстаграм профилу.


У наставку сусрета коначно је дошло много тога на своје место у редовима актуленог шампиона. Прорадио је креатор и носилац игре Немања Прибак, који је уз то постигао два гола и размрдао Војводину. Новосађани су преузели вођство и подигли ниво квалитета одбране. Шапчани су покушавали да пробију јако добру зону ривала и савладају одличног голмана Веркића, али у томе нису успели. Правили су много грешака, што је Војводина искусно искористила и све до краја сусрета одржавала вођство. Металопластика је успела да дође до гола заостатка, међутим, две грешке Воркапића, које је осујетио Веркић, на најбољи начин је искористила Војводина преко одличног крилног играча Страхиње Станковића, који је у тренуцима када се резултат ломио показао смиреност и прецизност. Минут и по пре краја Младен Шотић је код резултата 17:16 отео лопту Шапчанима и повећао предност на два гола. Потом је и Веркић одбранио седмерац Брајовића, а Шотић поново савладао Бомаштара, после чега је уследило славље на клупи Новосађана.

Све у свему била је то једна тешка и “ратничка” утакмица, са много фаулова и прљавих стартова. На крају је, ипак, пресудио квалитет и боља екипа, предвођена двојицом искусних асова Веркићем и Прибаком, која је освојила шести Куп у клупској историји. Испоставило се да је захваљујући срцу и квалитету Металопластика једина екипа, која је ове сезоне успела да ваљано парира Војводини и да их добро презноји, као и поремети њихову препознатљиву игру.

За најбољег играча проглашен је Немања Прибак из Војводине, док је најбољи чувар мреже Милан Бомаштар из Металопластике.

Ј. Галић

Војводина - Металопластика 19:17 (10:10)

СМЕДЕРЕВО: Спортска хала „Смедерево“,  судије: Алимпић и Црњански (Бачка Паланка). Седмерци: Војводина 4 (3), Металопластика 6 (4), искључења: Војводина 12, Металопластика 12  минута.

ВОЈВОДИНА: Куртеш 1, Милић, Мирковић, Прибак 2, Вуковљак, Веркић (12 одбрана, 1 седмерац), Миљковић, Миленковић, Подунавац, Арсенић (1 седмерац), Рађеновић 1, Ратковић 1, Станковић 4, Николић 6 (1), Шотић 3 (2), Бабић 1.

МЕТАЛОПЛАСТИКА: Додић, Воркапић 2, Јевтић, Писарић 2, Срдановић 2, Миловановић, Бомаштар (8 одбрана, 1 седмерац), Антонијевић, Иванић, Радисављевић (1 одбрана), Ђукић, Митровић 3, Бабић 1, Тодоровић, Брајовић 7 (4), Дошен.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести