Рукометашима Војводине не мањкају амбиције у предстојећој сезони

Рукометаши Војводине први су од српских клубова почели такмичење у новој сезони и то на европској сцени. Нажалост, европска прича је била кратког даха, јер Новосађани нису успели да се пробију у друго коло квалификација за Лигу Европе.
rojevic boris 11
Фото: Борис Ројевић, фото: РК Војводина

На том путу нашао им се швајцарски Кадетен из Шафхаузена.

Српски шампион увелико се окренуо домаћим такмичењима: Аркус лиги, Купу, Суперкупу, Свесрпском купу, као и регионалној СЕХА лиги. У свим тим такмичењима Новосађани бране трофеје. Већ за викенд почиње елитно такмичење, а Војводину ће и у новој сезони, четврти пут заредом, предводити стратег Борис Ројевић, који је са црвено-белима освојио све што се могло освојити у српском рукомету.

- Иза нас су два месеца рада, довољно да проценим с којим снагама улазимо у нову Аркус сезону. Нажалост, морам констатовати да смо слабији него прошле сезоне, пошто нисмо на одговарајући начин решили одређене позиције, посебно у одбрани. Остали смо без Миљковића, Бабића и једног од најбољих нападача Бранка Томића, који се после операције враћа тренажном процесу и жељно ишчекујемо његов повратак. Довели смо Словенца Нејца који би требао да покрије позицију “тројке”, док на “петици” још увек немамо решење. Покушаћемо то да надоместимо са Прибаком и Рађеновићем - најављује Ројевић.


Прошао срећнији тим

Ројевић и овом приликом није могао а да не спомене двомеч са Кадетеном.

- Наша победа у Новом Саду је највећа српског клупског рукомета у последњих пет година. Остала је жал што нисмо прошли даље, јер смо могли да направимо фантастичан резултат да нас је бар мало срећа послужила. Жао ми је што у реваншу, и поред катастрофалног суђења Португалаца, нисмо били комплетни, да су уз Прибака и Николића били и остали бекови имали бисмо чему да се надамо. Сматрам да није прошла боља, него срећнија екипа.


Деветоструки српски шампион с највишим амбицијама улази у сезону - одбрана четири домаћа трофеја.

- Осам пута смо узастопни шампиони и нормално је то што смо свима досадили. Прелазни рок је то потврдио јер се неколико клубова озбиљно појачало и отворено најавили борбу за трон - Партизан, Звезда, Металопластика и Динамо. Очекује нас уједначено и занимљиво првенство. Биће нам много теже него лани да стигнемо до титуле. То је добро за српски рукомет јер ником није занимљиво то да је једна екипа одскаче квалитетом од других и да је доминантнија у односу на остале. Покушаћемо радом да будемо бољи од других, пошто сматрам да бољи не побеђује увек. Спорт није математика, да је два и два увек четири. Пре неколико година смо у домаћем такмичењу имали Железничарев пројекат, али смо ми стигли до свих првих места. И ове године ћемо да нападнемо све трофеје.


Опрезно с Каћанима

Војводина у суботу(18) дочекује комшије из Каћа.

- Југовић има коректан састав, пре неколико дана променили су тренера, који ће, нема сумње, бити ињекција за позитивна дешавања у екипи и додатни мотив за дерби. Традиционално комшијски дербији су били неизвесни, али сада све сем наше победе би било изненађење. Ућићемо мотивисано и и опрезно, поготово што имамо своје проблеме, као и они своје. Ако у дербију не будемо фокусирани можемо да имамо проблема – упозорио је Ројевић.


По оцени многих Војводина и сада има најквалитетнији састав али Ројевић има своје виђење.

- Звезда има играче сличног квалитета  нашем и ја у овом моменту не видим где смо и на којим позицијама ми бољи – напоменуо је Ројевић.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести