Рукометна такмичења: Рускиње пркосе корони

Сва међународна рукометна такмичења су отказана, нема квалификација за Олимпијске игре у Ђеру, ни квалификација за Европско првенство, домаћа првенства су стопирана, али Рускиње не одустају.
rukomet
Фото: Tanjug (M. Milivojević, ilustracija)

Шпанац Амброш Мартин окупио је репрезентацију у оквиру ЕХФ недеље и радиће наредних седам дана.

– Радићемо недељу дана, као што је и планирано. Са нама су неке нове девојке, хоћу да их укомпонујем у састав да схвате шта се од њих очекује. Ситуација са вирусом срушила је календар. У Шпанији је веома тешка ситуација, али у Русији није тако. Надам се да ће домаће првенство да се настави без проблема. У том случају, када се ситуација буде побољшала, много ће бити лакше и репрезентацији и Ростову у Лиги шампиона – рекао је Мартин, а пренео је Балкан хендбал.      

Ј. Г.

Данац позитиван

Репрезентативац Данске Мадс Менсах Ларсен први је рукометаш којем је дијагностификован вирус COVID-19. Ову вест објавио је његов још увек актуелни клуб Рајн-Некар Левен. Ларсен се лоше осећао и подвргнут је тестирању у Немачкој. Наводи се да је у добром стању и да се налази у изолацији.

Ларсен има 29 година и игра на позицији средњег бека. Са репрезентацијом Данске био је олимпијски и светски шампион. Каријеру је започео у Копенхагену, играо је за Нордсјеленд и Алборг, а по завршетку сезоне постаће члан Фленсбурга.

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести