Рукометни шампион се комплетирао, Растко Стојковић у Војводини

Дан пре окончања прелазног рока, осмоструки рукометни шампион, новосадска Војводина, довођењем пивота репрезентативног калибра, Растка Стојковића, комплетирала је редове за најважнија такмичења у овој сезони – плеј–оф и национални куп, у којима изабраници Бориса Ројевића бране освојене тропфеје.
rukomet vojvodina FBakic
Фото: Dnevnik.rs

Овај 39–годишњи Београђанин био је члан српске репрезентације која је у Београду 2012. године освојила сребрну медаљу.

Стојковић је у каријери наступао за Црвену звезду, Студентски град, Партизан, Борац, немачки Фулинген и Нордхорн, ПГЕ Виве Киелце, Мешков Брест, Макаби Ришона, по закључивању иностране каријере обрео се у београдском Рекреативу. Довођењем прекаљеног рукометаша, Војводина је још једном потврдила да има шампионске амбиције у овој сезони, а нема сумње да ће Стојковић у наступајућим дуелима у српском плеј–офу бити њихов важан шраф.

– Већ дуго трагамо за пивотом који игра у одбрани на позицији “три” или “четири”. Тај горући проблем нисмо могли да ваљано решимо, па смо били у ситуацији да то надоместимо врхунским нападачем, који својим искуством може да допринесе освајању шампионске титуле и да знање пренесе на млађе играче попут Рогана и Ратковића. Моја филозофија игре је та да је одбрана она која добија утакмицу. Покушаћемо добрим и прецизним нападом да надоместимо одбрану, која је нешто слабија него прошле сезоне, а радићемо и на неким дубљум дефанзивним варијацијама – рекао је тренер Војводине Борис Ројевић.

Новајлија у редовима црвено–белих Растко Стојковић већ данас ће одрадити први тренинг у новом клубум, а први наступ имаће већ у среду у Новом Пазару у четвртфиналу националног Купа.

– За нас је то изузетно битна утакмица, поготово што нисмо у жељеној такмичарској форми. Овогодишњи систем играња у Сеха лиги, као и повреде, прилочно су нас пореметили, тако да нисам сигуран у којој су форми сви играчи. Једноставно не могу ваљано да проценим. Радујемо се утакмицама које долазе, у Новом Пазару у националном Купу и две са Веспремом у Сеха лиги, где ћемо дати све од себе да дигнемо форму пред одлучујуће утакмице у плеј–офу и завршници купа. Нови Пазар је озбиљна и незгодна екипа, посебно на свом терену. Ретко ко успе да однесе бодове са њиховог терена, зато морамо максимално да приступимо том задатку – рекао је Борис Ројевић.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести