Рукометни савез Новог Сада: Тања Медвед нова председница

Невероватна снага и енергија осетила се на Изборној Скупштини Градског рукометног савеза Града Новог Сада (ГРСНС) приликом доласка бивше репрезентативке са огромним интернационалним искуством Тање Медвед на чело Савеза.
Ј. Галић/Татјана Медвед
Фото: Ј. Галић/Татјана Медвед

Једногласну подршку (19 присутно од 22) добио је Тањин тим, који је окупио све саме младе бивше рукометаше и рукометашице. Коначно се испуњава давњашња жеља да коначно рукомет припадне рукометашима. Мишко Томић добио је поверење да и у следећем четворогодишњем мандату председава Скупштином, а Никола Јаковљевић је потпредседник.

Поред Тање Медвед у Управном одбору су још и Стева Попов јуниор, Ратко Роган, Душан Мирковић, Јасна Ђукић, Јелена Деспотов, Бранислав Радишић и Слађана Грујић. Ања Пантић изабрана је за генералног секретара, док су у Надзорном одбору Немања Шарац (председник) и Милош Баришић. Изабрани су и делегати који ће представљати ГРСНС у Скупштини РСВ, а то су: Татјана Медвед, Мишко Томић и Ратко Роган.

– Хвала на подршци рукометном Новом Саду. Не желим да водим овај савез про форме, већ да будем активна. Визију, идеје, иновативност, искуство имам на претек. Мој циљ није да само ја вучем, напротив, хоћу све вас да максимално ангажујем да будемо сви у функцији рукомета, а ја само прва међу једнакима. Постоји огроман потенцијал, на територији Града је изнедрено много талената, међу њима сам била и ја, почела сам у ОШ Прва војвођанска бригада, стигла сам до репрезентације, играла и Лигу шампиона, тако да не видим да се нешто слично не може поновити и може подоћи на виши ниво. Има још могућности где можемо да направимо огромне помаке. Имајући у виду да сте ме сви подржали надам се да сте подржали моју амбицију и снагу да унапредимо много тога у нашем граду, Покрајини и Србији. Очекујем од сарадника и клубова да радимо заједнички. Верујем да можемо да омасовимо наш спорт кроз градску рукометну академију од које можемо сви да имамо користи. Морамо да изађемо из канцеларије, да радимо на терену. Кроз стварање будућих играча планирамо да по завршетку играчке каријере задржимо рукометаше као тренере, судије, делегате и рукометне раднике – рекла је између осталог председница Тања Медвед.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести