Шампионско славље Воше на Сланој бари

Шеста титула, пета узастопна рукометаша Војводине, прослављена је у хали на новосадској Сланој бари.
vosa rukomet, Dnevnik/Slobodan Šušnjević
Фото: Дневник/Слободан Шушњевић

Два кола пре краја првак је био познат, па је рашњи дуел против Слоге (30:32) био ревијалног карактера, посебно због чињенице да се од активног играња рукомета у црвено – белом дресу опростио најтрофејнији капитен Војводине у историји, сјајни пивот Стеван Попов.

Када је утакмица последњег кола плеј – офа рукометне Суперлиге завршена, постављено је постоље за нове – старе шампионе. На њему су се Новосађани нашли потпуно заслужено, с обзиром да су током сезоне, и поред осцилација, играли најбољи рукомет. Када су се играчи Војводине нашли на победничком постољу, фешта је могла да почне: уз музику, конфете и црвене и беле балоне који су полако падали са поткровља сланобарске хале, капитен Вукашин Стојановић и Стева Попов подигли су пехаре (један прелазни, други који се додељује шампиону у трајно власништво), уз велики аплауз пар стотина симпатизера и навијача који су дошли да увеличају славље новосадског тима.

Фото: Дневник/Слободан Шушњевић

У освајању шампионске титуле учествовали су: Лука Арсенић, Милош Ђукић, Милош Орбовић, Срђан Милић, Стеван Попов, Бојан Тодоровић, Радован Остојић, Бојан Перовић, Вукашин Стојановић, Мирољуб Николић, Вања Смиљанић, Стефан Ранисављевић, Никола Арсенић, Владимир Бојанић, Живан Пешић, Страхиља Станковић, Тодор Јандрић, Милош Грозданић, Милан Вучковић, Серго Датукашвили, Александар Гуглета, Марко Давидовић и Никола Јеремић. Велике заслуге , наравно, припадају и стручном штабу на челу са Божом Рудиће, коме су асистирали Милан Мирковић и Драган Кукић.

Одличне партије ове сезоне пружили су млади голман Лука Арсенић и леворуки бек Милош Орбовић.

Д. Кнежић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести