СЕХА Гаспром лига: РК Војводина без шансе против Татрана

Рукометаши Војводине поражени су очекивано од Татран Прешова у другом колу регионалне СЕХА Гаспром лиге.
1
Фото: Рукометаши Војводине поражени на Сланој бари - Фото СЕХА

На Сланој бари изабраници Бориса Ројевића покушали су да пруже што јачи отпор једном од конкурената за освајање трофеја и учеснику Лиге шампиона. Гости из Словачке важили су за фаворита и какав квалитет поседују показали су од првог до последњег минута. С друге стране, Новосађани као да су кренули у неком грчу, често без идеје у нападу и правог решења у одбрани олакшавали су посао Словацима, који су током целог меча одржавали предност.

Домаћин није могао да рачуна на једно од појачања, повређеног Душка Челицу, али је зато ровит од повреде ипак заиграо Мирко Милашевић, а дебитовао је и бивши репрезентативац Рајко Продановић. 

Војводина 12 минута није успела да постигне гол, а имала је добрих прилика. За то време црвено–бели нису искористили пар добрих шанси, а и два пута су прокоцкали лаке голове јер су били непрецизни с линије пенала. Словаци су повели 4:0, а пост Новосађана прекинуо је коначно Ален Овчина за 5:1. Иако гости нису престајали да тресу мрежу домаћина, екипа Бориса Ројевића, с два поготка у низу Страхиње Станковића, смањила је разлику на 7:4. Реаговао је тада и Славко Голужа, тренер Татрана и после тајм–аута његови пулени поново су додали гас. Смењивали су се Веркић и Перовић на голу, али ни то није омело његову екипу.

Добар посао у одбрани разиграни гости крунисали су потом ефикасним нападом и стигли су до плус седам  – 14:7. До одласка на одмор Војводина је головима Тркуље успела да ублажи заостатак (14:9).

На крилима расположеног Лапајнеа гости су почели и друго полувреме. Новосађани су држали корак уз два гола младог Томића и Овчине, који је коначно погодио пенал, после три пропуштене прилике Војводине – 17:12. И даље је доста шкрипало у нападу и новосадски црвено–бели нису успевали да нађу решење да пробију чврсту одбрану Словака. Татран није спуштао темпо и у 50. минуту дошао је до двоцифрене предности (23:13) а потом је и рутински меч привео крају.

К. Бугарски

Војводина – Татран Прешов 17:27 (9:14)

НОВИ САД: Хала СЦ “Слана бара”, гледалаца: 500, судије: Губица и Милошевић (Хрватска). Седмерци: Војводина 4 (1), Татран Прешов 1 (0). Искључења: Татран Прешов 6 минута.

ВОЈВОДИНА: Ничић, Овчина 2, Милић, Перовић (1 одбрана), Ранисављевић, Маријанац, Ратковић, Продановић, Томић 4, Станковић 5, Николић 1, Тркуља 2, Веркић (8 одбрана), Милашевић, Грозданић 3, Радовић.

ТАТРАН ПРЕШОВ: Цвитковић (2 одбране), Сарпатаки, Хрстка 4, Лапајне 5, Речичар, Урбан 3, Чип 4, Вучко 2, Страновски, Буторац 4, Чуприна 1 (7 одбрана), Чарапкин, Афану 1, Бабић 3.

Резултати Другог кола регионалне СЕХА Гаспром лиге

Вардар – Железничар Ниш 35:20

Мешков Брест – Металург 41:29

Војводина – Татран Прешов 17:27

Извиђач – Нексе 23:24

Загреб – Стеауа (11. септембар)

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести