СЕХА лига: Првенац Новосађана

Шок терапија је успела. Свега два дана после оставке тренера Рудића рукометаши Војводине смогли су снаге да забележе прву победу у регионалној СЕХА Гаспром лиги.
rk vojvodina
Фото: RK Vojvodina

Млади тим Металурга наишао је у право време по Новосађане, али карактер актуелног шампиона коначно се показао у правом светлу и у веома тешком тренутку донео прву победу (21:19) која ће у многоме олакшати ситуацију у наставку такмичења. Одлука је пала у другом полувремену када је голман домаћих Бојан Перовић одбранио неколико узастопних шутева ривала те га натерао да први погодак из игре у наставку постигне тек у 14. минуту.

Прво полувреме домаћи су контролисали, али се екипа из Скопља изборила за нерешен резултат на великом одмору. Тек одбранама Перовића, Новосађани су дошли до три гола предности (16:13), али је уследио слабији период у нападу и Металург се вратио у игру (16:16). Имали су Македонци предност 18:17 и седмерац, али га је Перовић одбранио и донео нова крила свом тиму, а убрзо је изједначио искусни Вучковић.

Последњих пет минута протекло је у драми, а први пут је Војводина имала играча више, са два везана гола Грозданића обезбедила осетну предност коју је задржала до краја сусрета.

М. Ристић

Војводина - Металург 21:19 (11:11)

НОВИ САД: Хала СЦ “Слана бара”, гледалаца 700, судије: Губица и Милошевић (Хрватска). Седмерци: Војводина 3 (3), Металург 6 (2). Искључења: Војводина 8, а Металург 4 минута.

ВОЈВОДИНА: Јандрић (седмерац), Перовић (8 одбрана, 2 седмерца), Милић, Чагаљ, Остојић 1, Стојановић 6 (3), Надовеза, Јовановић 2, Вучковић 2, Ратковић 1, Трифковић 4, Станковић 3, Радичевић, Бојанић, Грозданић 2, Радовић.

МЕТАЛУРГ: Арсић (9 одбрана), Томовски, Петров, Дрогришки, Јагањац 2, Лапајне, Токић 2, Танкоски, Серафимов 1 (1), Кузмановски 5, Илић 3, Анђелић 4 (1), Велковски 1, Гуглета 1, Димитриевски, Арсеновски.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести