Сеха лига: Шампион ближи четвртфиналу

Два најбоља српска рукометна тима, Војводина и Металопластика, пре седам дана одиграли су први меч осмине финала регионалне Сеха лиге, славили су Новосађани 25:24 у Шапцу, чиме су направили велики корак за пласман у четвртфинале, где бољег из ова два дуела чека један од најбољих тимова Европе, мађарски Веспрем.
СЕХА/ Борис Ројевић саветује своје играче на тајм-ауту
Фото: СЕХА/ Борис Ројевић саветује своје играче на тајм-ауту

Шапчани ће све учинити да славе у гостима, док је Новосађанима довољан и реми.

- Осећа се изостанак неких играча од прошле сезоне, који су давали потребну чврстину, поготово на гостујућим теренима. Да је којим случајем ово била утакмица финале Купа или првенство играли бисмо много боље него што је то било овај пут у Шапцу. Знали смо да имамо две утакмице у Сеха лиги, хтели смо неке ствари да пробамо, неке нису прошле, што нас је одвело у резултатски заостатак.У првих 20 минута примили смо 14 голова, а у наредних 40 само 10. Још једном се показало да је одбрана та која добија утакмицу. Једноставно, морамо да играмо на мали број голова, а ураво то нам је доносило и резултате и пехаре у претходне две године откако сам ја у Војводини – каже тренер Војводине Борис Ројевић

У Воши још увек нису одустали од намере да доведу још једно појачање, играча који би играо по средини одбране, на позицијама 3 и 4.

- Са овим чиме располажемо покушаћемо да скоцкамо тим  и супротаставимо се Металопластици. Уверен сам да ћемо играти много боље него што је то било у Шапцу. Недостајаће нам Милан Мирковић и Мирко Милашевић, а  враћа се голман Лука Арсенић. Даћемо све од себе да ова утакмица буде мање неизвесна резултатски. Ако не одиграмо најбоље што умемо, имаћемо поново велике проблеме.

Ривали се међусобно одлично познају, ове сезоне Војводина је оба пута славила, у Свесрпском купу и у првом мечу осмине финала Сеха лиге.

- У свакој утакмици се открију нови детаљи, ми ћемо покушати да казнимо њихове неке слабости, покушаћемо да их изненадимо и на тактичком плану, ако је то могуће пошто се и играчи и ми тренери одлично међусобно познајемо, па неће бити неких великих изненађења – сматра Ројевић.

Утакмица Војводина–Металопластика игра сутра од 17.15 часова у Сланој бари.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести